c S
Na kratko iz gospodarstva 22.06.2018 07:29 Ljubljana, 21. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Agencija za trg vrednostnih papirjev je odločila, da je prevzemna ponudba Alpske investicijske družbe za 16.176 delnic družbe Rekreacijsko turistični center (RTC) Krvavec, ki jih še nima v lasti, uspešna. Ponudbo je sicer sprejelo 15 akceptantov, ki je skupaj imelo 7239 delnic, kar je 0,647 odstotka vseh izdanih delnic, je razvidno iz objave agencije v Delu.

Uspešna je bila tudi ponudba družbe Intus invest za prevzem 39.876 delnic Naravnega zdravilišča Topolšica, ki jih še nima v lasti. Prevzemno ponudbo je sprejelo 21 akceptantov, ki so bili skupaj imetniki 17.048 delnic term, kar predstavlja 29,07 odstotka vseh izdanih delnic družbe.

Nadzorni svet Name je na današnji seji podal soglasje k oddaji dela nepremičnine na Tomšičevi ulici 2 v Ljubljani, so iz družbe sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Ker je bonitetna agencija Standard & Poor's prejšnji petek spremenila prihodnje obete bonitetne ocene Slovenije s stabilnih na pozitivne, je v torek spremenila tudi prihodnje obete bonitetne ocene SID banke, in sicer prav tako s stabilnih na pozitivne. Bonitetna ocena SID banke ostaja nespremenjena, to je A+/A-1, je SID banka sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Uprava Darsa je za 28. junija ob 10. uri sklicala skupščino. Delničarji se bodo med drugim seznanili z lanskim letnim poročilom, ko je Dars ustvaril 50,28 milijona evrov bilančnega dobička. Uprava predlaga, da se ta ne izplača in se v celoti razporedi v druge rezerve iz dobička. Na dnevnem redu bodo tudi spremembe in dopolnitve statuta družbe, je razvidno iz sklica skupščine, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze.

Podjetji Tetra Pak in Dana sta danes predstavila Danino vodo v novi embalaži, imenovani Tetra Pak Prisma Aseptic v velikosti 750 ml. To je prva tovrstna embalaža na svetu, ki je sodobnega izgleda, ovita v kovinski odsev. Na novo zasnovana embalaža je bila prvič napolnjena maja, izdelek pa bo kmalu predstavljen na policah številnih slovenskih prodajaln, drogerij in bencinskih servisov. Podjetje Dana je tudi že prejelo prvo naročilo s Švedske, veliko zanimanje zanj je tudi na hrvaškem trgu. Ravno v teh dneh poteka predstavitev izdelka na sejmu v Šanghaju, so sporočili iz družbe in dodali, da je novo embalažo izdelka mogoče reciklirati, saj je izdelana večinoma iz kartona iz naravnih in obnovljivih virov.

V okviru IV. mednarodnega srečanja World Company Award - WOCA je danes v Ljubljani potekal slovensko-brazilski poslovni forum. Zbrane je nagovorila generalna direktorica direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo na ministrstvu za zunanje zadeve Alenka Suhadolnik, ki je poudarila, da Brazilija predstavlja za Slovenijo najpomembnejšega partnerja v Latinski Ameriki, tako politično kot tudi ekonomsko. Možnosti za gospodarsko in kulturno sodelovanje med Slovenijo in Brazilijo so možne na več področjih, predvsem na področju turizma, informacijske in komunikacijske tehnologije, avtomobilske industrije, transporta, logistike, farmacije, digitalne in zelene tehnologije ter znanosti in raziskav, so sporočili z ministrstva.

Nadzorni svet Abanke se je na današnji seji seznanil z digitalno strategijo banke, v kateri so postavljeni strateški cilji digitalne preobrazbe Abanke. "Digitalna strategija sledi trendom na trgu, v središče pa postavlja potrebe strank. Strankam prilagojeni produkti, odzivnost in uvajanje inovativnih storitev so temelji, na katerih Abanka gradi svojo digitalno preobrazbo," so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz banke.