c S
Za podporo socialnemu podjetništvu v podravski regiji 1,3 milijona evrov 21.06.2018 15:27 Ljubljana, 21. junija (STA) - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt Aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo Sociolab, katerega cilj je spodbuditi razvoj socialnega podjetništva v podravski regiji. Projekt je vreden 1,6 milijona evrov, Evropski socialni sklad bo prispeval 1,3 milijona.

Cilj projekta je vzpostaviti celovit ekosistem za krepitev potencialov posameznikov, iniciativ in skupnosti z namenom razmaha socialnega podjetništva v podravski regiji, so sporočili iz vladne službe.

Projekt bo podpiral povezano ustvarjanje in ohranjanje kvalitetnih trajnih delovnih mest v sektorju socialnega podjetništva ter širitev ponudbe dostopnih inovativnih produktov. S tem bodo po ocenah vladne službe zagotovili večjo socialno vključenost ranljivih skupin, kar bo prispevalo k zmanjševanju revščine, izboljšanju kakovosti življenja ter gospodarskemu in družbenemu razvoju te regije.

Projekt, ki temelji na dogovoru za razvoj podravske razvojne regije, bo izvajala Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma iz Maribora.