c S
Vlada soglaša z imenovanjem Marčana za direktorja bolnišnice Valdoltra 21.06.2018 14:30 Ljubljana, 21. junija (STA) - Vlada je na današnji redni seji dala soglasje k imenovanju Radoslava Marčana za direktorja javnega zdravstvenega zavoda Ortopedska bolnišnica Valdoltra za mandatno dobo štirih let. Vlada se je seznanila tudi z odstopno izjavo direktorice javnega zdravstvenega zavoda Center za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični Magdalene Urbančič.

Na razpis za prosto delovno mesto direktorja bolnišnice Valdoltra je pravilno in pravočasno prispela ena vloga. Komisija je ugotovila, da je vloga popolna in jo posredovala svetu zavoda bolnišnice, ki je 15. maja sprejel sklep o imenovanju Marčana za direktorja bolnišnice, so po seji vlade posredovali sporočilo ministrstva za zdravje.

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pa so sporočili, da se je svet zavoda centra za bolezni otrok na marčevski seji seznanil z odstopno izjavo Magdalene Urbančič z mesta direktorice, na junijski izredni seji pa jo je tudi razrešil.