c S
Cene nafte padle 21.06.2018 08:58 Singapur, 21. junija (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju znižale. Vlagatelji so v pričakovanju petkovega zasedanja Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) z nekaterimi drugimi večjimi proizvajalkami nafte, med drugim Rusijo. Vlagatelje zanima predvsem, ali bo Savdska Arabija uspela prepričati druge proizvajalke, da razrahljajo omejitve proizvodnje.

Savdska Arabija in Rusija želita okrepiti proizvodnjo nafte, medtem ko temu nasprotujejo Iran, Irak in Venezuela. Čeprav zgleda, da bodo države težko poiskale kompromis, ki bo zadovoljil vse države, pa je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa iranski minister za nafto Bijan Namdar Zanganeh v sredo dejal, da je optimističen, da bodo dosegli sporazum.

Cena teksaške lahke nafte, ki bo dobavljena avgusta, se je do opoldneva po singapurskem času pocenila za 20 centov na 65,51 dolarja za 159-litrski sod. Avgustovske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent pa so se pocenile za 41 centov na 74,33 dolarja.