c S
Porsche vstopil v hrvaško družbo Rimac Automobili 20.06.2018 11:58 Zagreb, 20. junija (STA) - Nemški proizvajalec športnih avtomobilov Porsche je vstopil v hrvaškega razvijalca superšportnih avtomobilov in pogonske tehnologije Rimac Avtomobili in njegovo hčerinsko podjetje Greyp Bikes. Kupil je namreč 10-odstotni delež te hrvaške družbe. Kot so sporočili iz Rimaca, je namen partnerstva sodelovanje pri razvoju električnih vozil.

V družbi Rimac Automobili pričakujejo, da bo sodelovanje s Porschejem prispevalo, da bodo izpolnili svoj strateški cilj. Nameravajo postati vodilni dobavitelj tehnoloških rešitev za trg električnih avtomobilov visokih zmogljivosti in proizvajalec najbolj razburljivih športnih električnih avtomobilov.

Namestnik predsednika izvršnega odbora Porscheja Luth Meschke je ocenil, da je večinski lastnik hrvaške družbe Mate Rimac s svojim "impresivnim znanjem in razvojem povsem električnih superšportnih avtomobilov Concept_One in C_Two ter številnih drugih ključnih tehnoloških sklopov potrdil svoj položaj v svetu elektromobilnosti". Poudaril je, da pričakuje tesno sodelovanje med družbama.

Rimac je začel svoj podjetniški projekt dobesedno v garaži leta 2009, danes pa zaposluje 400 delavcev. Medtem so nabrali veliko izkušenj na področju razvoja električnih avtomobilov, baterijskih tehnologij, inovativnih infotainmentov, telemetrijskih in drugih ključnih avtomobilskih sistemov. Postali so pomemben dobavitelj velikim proizvajalcem avtomobilov, so še sporočili iz hrvaške družbe.

Rimčevo podjetje Greyp Bikes prav tako ponuja inovativne rešitve pri razvoju električnih koles.