c S
Na kratko iz gospodarstva 20.06.2018 07:18 Ljubljana, 19. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Uprava Hranilnice Lon je konec maja odobrila skoraj pol milijona evrov posojila odvetniku Miru Senici in njegovi partnerici Katarini Kresal. V istem času je Senica v imenu švicarskega podjetja Kylin Prime Group, novega največjega lastnika Lona, ki je v lasti istoimenskega irskega sklada (ta pa upravlja denar azijskih vlagateljev), vplačal za dva milijona evrov novih delnic hranilnice, kar prestavlja 16-odstotni lastniški delež, danes poroča portal Siol.net. Dokumenti, ki so jih pridobili na portalu, nakazujejo na povezanost uprave in novega lastnika. V Lonu konkretnega primera sicer ne morejo komentirati.

Ljubljanska borza je sprejela in objavila nova pravila SI ENTER ter nov pravilnik za pridobitev statusa svetovalca za segment PROGRESS. Popravki so med drugim zaradi preštevilčenja členov v pravilih borze in zaradi ureditve prehodnih določb glede denarnih instrumentov.