c S
Modra zavarovalnica s tretjim članom uprave 18.06.2018 13:57 Ljubljana, 18. junija (STA) - Nadzorni svet Modre zavarovalnice je v petek za tretjega člana uprave soglasno imenoval Boštjana Vovka. Imenovan je z odložnim pogojem pridobitve dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje funkcije člana uprave zavarovalnice. Mandat člana uprave traja štiri leta in začne teči z dnem pridobitve dovoljenja, so sporočili iz družbe.

Novo imenovani član uprave bo zadolžen za področja upravljanja s tveganji, razvoja in prodaje ter aktuarstva.

Vovk ima več kot 20-letne izkušnje na področju zavarovalništva, zlasti na področju osebnih in pokojninskih zavarovanj. Leta 2000 je opravil licenco za pooblaščenega aktuarja. Od leta 2015 je zaposlen kot namestnik direktorja na Agenciji za zavarovalni nadzor, zadolžen za vodenje sektorja za nadzor nad poslovanjem subjektov, in je sodeloval pri uspešni implementaciji direktive Solventnost II, so zapisali na zavarovalnici.

Nadzorni svet se je za okrepitev uprave Modre zavarovalnice s tretjim članom odločil zaradi povečevanja obsega aktivnosti in odgovornosti uprave zavarovalnice, zlasti na področju izpolnjevanja zelo zahtevnih regulatornih obveznosti v sistemu Solventnost II, posledične uvedbe ključnih funkcij ter ostalih sprememb na področju zavarovalništva, ki se iz EU postopoma uvajajo v slovenski pravni red.

Poslanstvo Modre zavarovalnice je skrb za finančno varnost posameznika po upokojitvi. Zavarovalnica upravlja več kot milijardo evrov prihrankov za dodatne pokojnine 280.000 zaposlenih, kar je polovica vseh zavarovancev drugega stebra. Več kot 21.000 upokojenim je lani izplačala 16,6 milijonov evrov dodatnih pokojninskih rent, so še pojasnili.