c S
Za mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij dobrih 42.000 evrov 14.06.2018 15:17 Ljubljana, 14. junija (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij, ki se bo izvajal v okviru Univerze na Primorskem. Skupna višina sredstev je dobrih 42.000 evrov, od tega bo Evropski socialni sklad prispeval 34.000 evrov.

Namen omenjenega programa je izboljšati udeležbo slovenskih študentov iz socialno šibkejših okolij na mednarodnih mobilnostih ter posledično povečati učinek mobilnosti in pridobivanja novih kompetenc za potrebe trga dela, so danes sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Na ministrstvu pričakujejo, da bodo študenti kot ciljna skupina programa poleg pridobivanja novih kompetenc in strokovnega znanja izboljšali tudi znanje jezika, spoznali delo v novem okolju, se naučili prilagajati, sodelovati ter bodo postali bolj samostojni in samozavestni: "Pričakuje se, da bodo izkušnje, ki jih bodo študenti pridobili v tujini, izboljšale njihovo konkurenčnost na trgu delovne sile po končanem študiju."

Bolj kakovostno in mednarodno odprto visokošolsko izobraževanje pa bo preko bodočega delovanja visokošolskih diplomantov na trgu dela posredno vplivalo tudi na internacionalizacijo drugih sektorjev družbe, so še zapisali na ministrstvu.