c S
Alpska investicijska družba več kot 99-odstotna lastnica RTC Krvavec 14.06.2018 09:54 Cerklje na Gorenjskem, 14. junija (STA) - Alpska investicijska družba je v prevzemni ponudbi za vse preostale delnice družbe RTC Krvavec, ki je trajala od 12. maja do 11. junija, pridobila še 0,647 odstotka vseh delnic družbe, kaže današnja objava. S tem je delež v RTC Krvavec povečala na okoli 99,1 odstotka.

Alpska investicijska družba gorensjekga podejtnika Janeza Janše je prevzemno ponudbo objavila potem, ko je aprila od Uniorja kupila 98,56-odstotni delež RTC Krvavec za 1,68 milijona evrov oz. 1,52 evra na delnico.

Prevzemno ponudbo, v kateri je za delnico ponujala 1,53 evra, je sprejelo 15 delničarjev, ki so imeli v lasti skupno 7239 delnic, kar je 0,647 odstotka vseh izdanih delnic. Prag uspešnosti prevzemne ponudbe ni bil določen, tako da je prevzemna ponudba uspela, je razvidno iz objave v današnjem časniku Delo.

Janša je na skupščini 15. maja imenoval svoja nadzornika in odobrila tudi sklenitev kreditne pogodbe z Banko Intesa Sanpaolo v višini 4,1 milijona evrov, s katerim bo družba refinancirala obstoječi finančni dolg. Gre za pogodbo, ki je prejšnji direktor RTC Krvavec Srečko Retuznik ni želel podpisati, ker je ocenil, da bi tako RTC Krvavec obremenjeval svoje premoženje za izpolnitev obveznosti Alpske investicijske družbe kot kupca družbe. Janša je s 16. majem postal tudi direktor družbe.