c S
Za nakup San Simona in Salinere več interesentov 14.06.2018 07:03 Portorož, 13. junija (STA) - Za nakup resorta San Simon in Hotela Salinera je več interesentov, vendar še nič ni dogovorjenega, je o prodaji dejal predsednik uprave Hotelov Bernardin Rajko Rešek. Danes so na vrsti pogajanja z bankami upnicami, na katerih bodo predstavili zavezujoče ponudbe potencialnih kupcev, od njihove privolitve pa bo odvisno, kako se bo posel realiziral.

Rešek, ki sicer prodajnih postopkov kot takšnih ni komentiral, je danes ob robu družabnega srečanja, ki so ga ob začetku poletne turistične sezone pripravili v Grand Hotelu Bernardin, pojasnil še, da so z bankami upnicami podpisali aneks k obstoječi pogodbi, ki jih zavezuje, da do konca novembra odprodajo strateško nepomembne nepremičnine.

"Naš cilj je seveda ta, da bi po prodaji teh nepremičnin s preostalim premoženjem, z investicijami, ki jih bomo vanj vložili, prišli do neke dodane vrednosti, višjega dobička iz poslovanja pred amortizacijo, in na ta način našim lastnikom prinašali še večje donose, kot smo jih z dosedanjimi kapacitetami," je dodal predsednik uprave.

V minulih dneh so mediji sicer poročali, da sta Kapitalska družba in Modra zavarovalnica praktično zapečatili nakup turističnega kompleksa San Simon, za kar naj bi plačali okoli 10 milijonov evrov. Za Hotel Salinera v Strunjanu pa naj bi se zanimala novomeška Krka.

V prihodnjih letih sicer v Hotelih Bernardin načrtujejo predvsem prenovo hotelskih zmogljivosti na lokaciji na Bernardinu, kar bi zajelo temeljito prenovo sob v Hotelu Histrion in Hotelu Vile Park. Poleg tega je v načrtu tudi razširitev bazenskega kompleksa Laguna Bernardin v pritličju Hotela Histrion. "Tu bi se želeli z novo vsebino postaviti na zemljevid obalnih atraktivnih vodnih parkov," je pojasnil Rešek.

Izvedba omenjenih investicij je sicer vezana tudi na izvrševanje zavez iz pogodbe o finančnem prestrukturiranju: "Mi bi želeli, da bi po dezinvesticiji strateško nepomembnega premoženja pri komercialnih bankah reprogramirali obstoječe dolgove na daljši rok, z ugodnejšo obrestno mero. S tem in tudi z lastnimi privarčevanimi sredstvi bi pokrivali naložbe v prihodnjih letih." Kot je še ocenil Rešek, bodo omenjene naložbe izvedli v prihodnjih treh do štirih letih.

Sicer pa so v Hotelih Bernardin zadovoljni tako z obiskom v predsezoni kot tudi z obeti za poletno sezono. Po besedah direktorja prodaje Alena Miloševiča v primerjavi z lanskim letom, ki je bilo rekordno, tako beležijo še malo boljšo dinamiko rezervacij, zato pričakujejo dobre rezultate. Med sezono sicer tradicionalno beležijo stoodstotno zasedenost kapacitet, pri čemer v Portorožu prevladujejo nemško govoreči gosti, v Simonovem zalivu in Strunjanu pa je več domačih gostov.