c S
Na kratko iz gospodarstva 13.06.2018 07:19 Ljubljana, 12. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Delničarji Dela Prodaje iz skupine DZS bodo na skupščini 13. julija odločali o predlogu uprave, da se bilančni dobiček za lani v višini 514.724 evrov razporedi v preneseni dobiček družbe. Seznanili se bodo, da se čista izguba lanskega leta v višini 719.943 evrov pokriva iz prenesenih dobičkov iz prejšnjih let, med drugih izhaja iz sklica, danes objavljenega na spletni strani Ljubljanske borze. S sklicem skupščine so se danes seznanili nadzorniki družbe, ki so med drugim seznanili še z rezultati poslovanja družbe v prvih štirih mesecih letos.

Upravni odbor družbe Impol 2000, krovnega podjetja skupine proizvajalca aluminija Impol, je za 13. julij sklical skupščino delničarjev, med katerimi pomembno vlogo igrajo sedanji in nekdanji menedžerji podjetja. Na skupščini se bodo med drugim seznanili, da je imela družba, ki je lani ustvarila 3,6 milijona evrov čistega dobička, ob koncu 2017 za 35,6 milijona evrov bilančnega dobička. Predlog upravnega odbora je, da se od te vsote nekaj manj kot tri milijone evrov izplača za dividende v višini 2,81 evra na delnico, medtem ko preostanek ostane nerazporejen.

Iz NLB so sporočili, da sta v nadgrajeni različici mobilne banke Klikin tako anonimnim kot identificiranim uporabnikom po novem na voljo dodatni možnosti za kontakt z NLB, klepet in video klic v sami aplikaciji. Anonimni uporabniki bodo na lahko tako pridobili splošne informacije, identificirani uporabniki pa bodo lahko z video klicem in klepetom uredili vrsto opravkov, ki so jih doslej urejali v poslovalnici. Banka je v teh dneh nadgradila tudi mobilno banko Klikpro, ki je namenjena poslovnim uporabnikom, in ji dodali možnost sklepanja hitrega kredita in hitrega limita na poslovnem računu v le nekaj minutah, brez obiska poslovalnice.