c S
Bo Airbnb še bolj mešal štrene? 13.06.2018 07:44 Ljubljana, 12. junija (STA) - Slovenijo bo letos obiskalo rekordno turistov. Teoretiki vam bodo povedali, da se zdaj v turizmu ne prodajajo več prenočišča, ampak doživetja. Pri preobrazbi turizma iz "spanje in zajtrk" v "doživetje" bo pomembno vlogo, kot kaže, spet igral Airbnb, piše Rok Pikon v Financah.

Airbnb zdaj v svojo ponudbo dodaja še doživetja. Tako lahko poleg prenočišča dobite v Berlinu izlet s šepetalcem psov, v Budimpešti vas bodo naučili izdelati usnjeno torbo, v Parizu boste lahko izdelali svoj parfum. Saj to ni nič novega, bo kdo rekel, Airbnb izumlja toplo vodo. Vendar tudi oddajanje apartmajev ni nič novega, pa je Airbnb kljub vsemu pobral smetano. Airbnb je pač v prodaji veliko boljši kot oglasni panoji, ki vabijo na ekskurzije.

Kako se bodo odzvali slovenska politika in regulatorji, ko bodo airbnbjevska doživetja na voljo tudi v Sloveniji? Če želim ob službi turista peljati s kolesom na Ljubljanski grad in ga potem na svojem domu naučiti speči potico, koliko zakonov oziroma pravil bom prekršil? Potrebujem licenco za turističnega vodnika, moja kuhinja ni po standardih HACCP, davčne blagajne nimam, plačilo bom dobil na PayPal. Gost bo zadovoljen in bo prihodnji dan rezerviral učenje fotografije, meni pa bodo na vrata trkali inšpektorji. Kdo je tu nor, turist, ki se želi imeti fino, jaz, ki želim še malo zaslužiti, ali država, ki želi vse to preprečiti, še piše komentator.