c S
Direktor koprskega zdravstvenega doma Ravnikar odslej v. d. občinskega zavoda za šport 12.06.2018 10:05 Koper, 12. junija (STA) - Koprski občinski svet se je v ponedeljek seznanil z odstopom direktorja Zdravstvenega doma Koper Matevža Ravnikarja in za vršilca dolžnosti imenovali Igorja Hrvatina. Ravnikar, ki bo zdaj v. d. direktorja občinskega zavoda za šport, je uradno odstopil iz osebnih razlogov, po poročanju medijev pa naj bi bili v ozadju skrhani odnosi znotraj zavoda.

Občinski svetniki so se na ponedeljkovi izredni seji seznanili z Ravnikarjevo razrešitvijo in soglašali z imenovanjem Igorja Hrvatina za vršilca dolžnosti direktorja zdravstvenega doma. Ta bo funkcijo opravljal do imenovanja novega direktorja, vendar ne dlje kot eno leto. Ravnikarja je svet zavoda razrešil prejšnji četrtek na podlagi njegove zahteve za razrešitev, je poročal občinski portal Ekoper.

Uradno je Ravnikar odstopil iz osebnih razlogov, kot glavni razlog za odstop pa Delo navaja odnose znotraj zavoda. Če Ravnikar ne bi odstopil sam, bi namreč po navedbah neimenovanega občinskega svetnika v naslednjih dneh sledila stavka vseh zaposlenih.

Časnik pri tem poroča, da se je Ravnikar zameril lepemu delu zaposlenih, predvsem zdravnikom, strokovni direktorici Ljubici Kolander Bizjak, strokovnemu svetu, glavni sestri in sindikatom. Sindikat Fides je Ravnikarju očital neprimerno vizijo razvoja in zaposlovanja mladih.

Zadnja leta zdravstveni dom ni pridobil nobenega novega programa, prav tako nimajo dovolj zdravnikov, mladi specializanti odhajajo drugam, neaktivna politika zaposlovanja pa je prišla do kritične točke in do kršitve kolektivne pogodbe. Zdaj že bivši direktor si je prizadeval zamenjati tako glavno sestro kot strokovno direktorico, a je očitno ostal sam, zato je bil odstop edina rešitev pred dokončnim potopom, navaja časnik.

Ravnikar je sicer za Primorske novice poudaril, da zdravstveni dom zapušča v dobri kondiciji. "Obravnavali smo 50.000 bolnikov na leto in upravljali z desetimi milijoni evrov," je povedal za časnik.

Strokovna direktorica zdravstvenega doma Kolander Bizjakova za STA ni želela komentirati odstopa Ravnikarja in razlogov zanj, ampak nas je napotila na mestno občino.

Na Mestni občine Koper so za STA pojasnili, da je svet zavoda Ravnikarja razrešil minuli četrtek na podlagi njegove zahteve za razrešitev oz. nepreklicnega odstopa zaradi osebnih razlogov, ki jo je svetu zavoda podal dan prej. "Glede na to je bilo treba nemudoma zagotoviti nemoteno delovanje in vodenje zavoda Zdravstveni dom Koper, kar je tudi razlog za vse nadaljnje postopke - sklic izredne seje in imenovanje vršilca dolžnosti direktorja," so zapisali.