c S
Na kratko iz gospodarstva 12.06.2018 06:53 Ljubljana, 11. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Podjetnik Joc Pečečnik po poročanju Financ prodaja igralnici Kongo in Casino Lev. Poleg avstrijskega Novomatica, enega največjih igralniških podjetij na svetu, sta se za nakup zanimala še sklada iz Hongkonga oz. ZDA. Za igralnici naj bi odšteli šestkratnik dobička iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA), kar v primeru Konga pomeni okoli pet milijonov evrov. Posel bi lahko sklenili še ta mesec. Poleti naj bi se Pečečnik odločil tudi, ali bo skupino Interblock uvrstil na newyorško borzo.

Iz Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) so sporočili, da so v pogajanjih z večinskim lastnikom Marlesa dosegli napredek glede cene za delnico ob iztisnitvi malih delničarjev iz družbe. Glavni delničar Leopold Poljanšek, ki skupaj s povezanimi družbami v Marlesu obvladuje prek 90 odstotkov, sedaj za delnico ponuja dva evra. V VZMD ocenjujejo, da bi se cena lahko še dvignila, če bi k pogajanjem ali postopkom za sodno prevetritev ponujene denarne odpravnine pristopilo še več malih delničarjev.