c S
Unior od nove družbe v Detroitu pričakuje nekaj 100.000 evrov prihodkov 11.06.2018 07:00 Zreče, 09. junija (STA) - Zreški Unior je januarja v ameriškem Detroitu ustanovil hčerinsko podjetje Unior North America, od katerega letos pričakuje nekaj 100.000 evrov prihodkov. Podjetje bo nudilo logistično in komercialno podporo za prodajo iz Uniorja na severnoameriški trg v vrednosti nekaj milijonov evrov, so za STA povedali v Uniorju.

Za ustanovitev podjetja so se v Uniorju odločili zaradi povečanega poslovanja na severnoameriškem trgu, kjer so naročila prerasla okvire predstavništva. Po navedbah Uniorja se naročila iz ZDA in tudi Mehike za leto 2018 in 2019 še povečujejo.

"Odločili smo se za severnoameriški trg h kateremu spadata tudi Mehika in Kanada. Avtomobilska industrija je na tem področju pomemben kupec, zato moramo biti prisotni tudi s podporo lastnega podjetja našim kupcem," so dejali v Uniorju.

Navedli so tudi, da se naložba razvija po načrtih in zanjo so namenili 100.000 ameriških dolarjev. Ocenjujejo, da bo v prihodnosti izhodišče za morebitno širitev proizvodnje odkovkov v Mehiki.

Družba bo glede na sprejeti poslovni načrt dejavno na področju prodaje odkovkov, strojev in rezervnih delov ter nabave komponent. V Detroitu v zvezni državi Michigan sicer domujejo trije ameriški avtomobilski velikani: GM, Ford in Fiat Chrysler.

"Ameriška regija je bila do sedaj pokrita v manjšem obsegu, ker je trenutno večina poslovanja Uniorja na področju odkovkov in strojegradnje na trgu EU in Kitajske. V bodoče se pričakuje povečanje obsega poslovanja, kar pa bo odvisno od razpoložljivih zmogljivosti naše proizvodnje in gospodarske klime v avtomobilski industriji," so pojasnili v zreški družbi.

Glede naložb so dejali, da bodo letos zanje namenili več kot 10 milijonov evrov, predvsem v novo strojno opremo, avtomatizacijo proizvodnje in podporo raznim procesom. Največja naložba pa je posamezna avtomatizirana linija za kovanje, ki je ocenjena na okoli dva milijona evrov. Prav tako bodo nekaj sredstev namenili posodobitvi proizvodnih hal in ureditvi vhoda v tovarno.