c S
Sindikat železničarjev se o stavkovnih zahtevah še pogaja z vodstvom SŽ 08.06.2018 15:19 Ljubljana, 08. junija (STA) - Sindikat železničarjev Slovenije, ki v družbah SŽ-Tovorni promet, SŽ-Infrastruktura in SŽ-Potniški promet za junij in julij napoveduje serijo opozorilnih stavk, s poslovodstvom SŽ pod vodstvom Dušana Mesa še ni končal pogajanj o stavkovnih zahtevah. Če do torka ne bodo dosegli sporazuma, bo sindikat v torek ob 10. uri sprožil prvo štiriurno stavko.

Sindikat železničarjev pod vodstvom Franca Zupanca, ki naj bi štel več kot 2000 članov, je prejšnji teden napovedal serijo opozorilnih stavk. Od vodstva je med drugim zahteval enakopravno obravnavo zaposlenih, ne glede na sindikalno pripadnost, ter pozval tudi k zvišanju izhodiščne plače in spremembi plačnega sistema.

Sindikat za torek med 10. in 14. uro na železniški postaji Ljubljana Zalog - ranžirna napoveduje stavko premikačev in vlakovodij v družbi SŽ-Tovorni promet, za 19. junij med 10. in 14. uro na železniški postaji Koper - tovorna, za 21. junij med 12. in 16. uro na lokaciji Maribor - Tezno, za 26. junij med 10. in 14. uro na železniški postaji Hodoš in za 28. junij med 7. in 11. uro na železniški postaji Celje - Čret.

V družbi SŽ-Infrastruktura bodo prometniki stavkali 14. junija med 17. in 21. uro. V SŽ-Potniški promet pa bodo sprevodniki in vodje vlaka stavkali 3. julija med 9. in 13. uro.

Opozorilna stavka sicer ne bo bistveno vplivala na prevoz tovora in potnikov, zagotavljajo na Slovenskih železnicah.