c S
Na Slovenski turistični borzi napovedana rekordna udeležba 08.06.2018 08:30 Kranjska Gora, 08. junija (STA) - Slovenska turistična organizacija (STO) danes v Kranjski Gori pripravlja Slovensko turistično borzo, največji poslovni dogodek slovenskega turizma. Letos je napovedana rekordna udeležba tako slovenskih turističnih ponudnikov kot tujih organizatorjev potovanj in predstavnikov specializiranih agencij. Izvedli naj bi več kot 3500 poslovnih sestankov.

Prvi dogodek v sklopu borze, ki letos poteka enaindvajsetič, je potekal že v četrtek zvečer v Kranjski Gori. Poimenovali so ga večer dobrodošlice, udeleženci pa so na njem spoznavali tradicijo in kulturo Kranjske Gore.

Danes bo v dvorani Vitranc sledil osrednji dogodek, to je borzni dan z vnaprej dogovorjenimi sestanki. "230 predstavnikov slovenskih podjetij se bo srečalo z 200 predstavniki tujih organizatorjev potovanj in turističnih agencij na več kot 3500 sestankih v okviru borze," je za STA pojasnila direktorica STO Maja Pak.

Po njenih besedah bo 63 odstotkov napovedanih udeležencev na Slovenski turistični borzi prvič. Tuji udeleženci letos prihajajo iz 40 držav, največ jih je iz Nemčije, Rusije, Avstrije, Francije in ZDA. Prisotnih bo tudi 30 podjetij iz oddaljenih trgov, kot so Južna Koreja, Kitajska, Singapur, Hongkong, Kuvajt in Kanada.

"Borza je odlična priložnost, da tujim predstavnikom, organizatorjem potovanj, predstavimo Slovenijo kot zeleno, aktivno in zdravo destinacijo za petzvezdična doživetja. To velja tako za samo borzo kot študijska potovanja pred in po borzi. Borza predstavlja tudi priložnost za sklepanje poslov, krepitev odnosov in navezovanje novih stikov," je povedala Pakova.

Da bi tuji udeleženci borze podrobneje spoznali slovensko turistično ponudbo in destinacije, se bodo po zaključku udeležili ene od štirih tematskih študijskih tur, na katerih bodo na različnih koncih Slovenije spoznavali njena zelena, aktivna in zdrava butična petzvezdična doživetja.

Letošnji tematski poudarek borze je na kulturi. STO tudi premierno predstavlja nove razstavne prostore, izdelane iz slovenske smreke, ki po besedah Pakove "podpirajo zgodbo zelene Slovenije".