c S
Volkswagnova majska prodaja vozil najboljša doslej 07.06.2018 14:39 Wolfsburg, 07. junija (STA) - Nemški proizvajalec vozil Volkswagen je maja prodal 539.700 volkswagnov, kar je 5,1 odstotka več kot maja lani. "To je najboljši maj v Volkswagnovi zgodovini," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa poudaril vodja blagovne znamke Volkswagen Jürgen Stackmann.

Volkswagen je do konca maja prodal nekaj manj kot 2,6 milijona vozil te blagovne znamke, kar je 6,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Potrošniki so po Stackmannovih pojasnilih zelo dobro sprejeli nove Volkswagnove modele, kot so polo, tiguan allspace, virtus in t-roc.

Predvsem so se dobro prodajala Volkswagnova vozila v Evropi in na domačem trgu. Podjetje, ki je septembra 2015 priznalo, da so v določene modele avtomobilov vgradili programsko opremo, s katero so na testih prirejali izpuste, je na teh trgih dobro prodajo zabeležilo že aprila.

Več volkswagnov kot maja lani so prodali tudi v Italiji, Veliki Britaniji in na Švedskem.

Tudi na največjem Volkswagnovem trgu, na Kitajskem, so imeli dober maj. Tam so namreč prodali 251.600 volkswagnov, kar na letni ravni predstavlja štiriodstotno rast. Kitajska sicer predstavlja polovico Volkswagnove prodaje.