c S
Podelili priznanja najboljšim inovacijam savinjsko-šaleške regije 07.06.2018 13:38 Velenje, 07. junija (STA) - Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je danes v Velenju podelila priznanja za najboljše inovacije savinjsko-šaleške regije v letu 2018. Zlata priznanja so prejeli zasebni raziskovalec Srečko Pisnik, BSH Hišni aparati Nazarje, podjetje Podkrižnik z Ljubnega ob Savinji, Veplas Velenje in Gorenje.

Zasebni raziskovalec Pisnik je zlato priznanje prejel za pas za razbremenitev hrbtenice in ergonomsko sedenje EASEBelt.

BSH Hišni aparati je prejelo dve zlati priznanji, in sicer za inBox programiranje pametnih aparatov ter za avtomatski kavni aparat EQ.3.

Tudi Gorenje se ponaša z dvema zlatima priznanjema, za novo generacijo samostojnih štedilnikov FS16 in novo generacijo premijskih pralnih in sušilnih strojev Asko.

Podjetje Podkrižnik je priznanje prejelo za inteligentni pogon za avtomatizirano manipulacijo senčil, velenjski Veplas pa za ultra lahek balistični vizir.

S srebrnimi priznanji so bili nagrajeni Gorenje, Turna, Plastika Skaza, Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje ter Premogovnik Velenje in njegova hčerinska družba HTZ.

Zlati nagrajenci se bodo uvrstili v nacionalni izbor, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter agencijo Spirit Slovenija.

Priznanja za najbolje inovacije savinjsko-šaleške regije so letos podelili 19. leto. Na letošnji razpis zbornice je prispelo 15 prijav iz 11 podjetij oziroma prijaviteljev. Pri navedenih inovacijskih projektih je sodelovalo skupno 133 inovatorjev. V primerjavi z lanskim natečajem navedene številke kažejo na kvantitativno rast, hkrati pa kakovost prijavljenih inovacij ostaja na zelo visoki ravni, ocenjujejo v zbornici.