c S
Planteu tudi v tokratnem poročilu ne ugotavlja oškodovanja Mercatorja 07.06.2018 07:12 Ljubljana, 06. junija (STA) - Tudi četrto poročilo izrednega člana uprave Mercatorja Gregorja Planteua, ki se nanaša na obdobje od začetka februarja do konca aprila letos, ne ugotavlja oškodovanja Mercatorja pri poslih z večinskim lastnikom Agrokorjem. Poslovanje Mercatorja z Agrokorjem in njegovimi družbami je bilo skladno z lex Mercator.

Kot je danes objavil Mercator, poročilo ugotavlja, da je Mercator v obdobju poročanja nadaljeval z načinom poslovanja z Agrokorjem in z njim povezanimi družbami, ki "jasno sledi" zakonskim določilom po Zakonu o pogojih imenovanja izrednega člana uprave v družbah sistemskega pomena za Slovenijo (lex Mercator).

Mercator je v omenjenem obdobju tudi sledil zavezam, ki izhajajo iz pogodbe o izvedbi finančnega prestrukturiranja Mercatorja in pogodbe o prodaji in nakupu delnic družbe Poslovni sistem Mercator, so navedli.

Iz poročila, objavljenega na spletni strani Mercatorja, je med drugim razvidno, da je imel Mercator konec aprila do družb iz skupine Agrokor za 7,18 milijona evrov terjatev. Konec tega meseca je imel do njih za 8,59 milijona evrov obveznosti, pri čemer je gibanje obveznosti odvisno od sezonskega vpliva.

Mercator sicer vsako leto pripravi poročilo o transakcijah s povezanimi družbami, ki ga sprejema uprava in pregledajo revizorji. Poročilo za lani, ki ga je uprava potrdila aprila letos, ugotavlja, da družba pri nobenem poslu ni bila prikrajšana oz. kakor koli oškodovana ter da Mercator v letu 2017 z matično družbo ni sklenil nobenega pravnega posla, ki bi imel škodljive posledice za delovanje družbe.