c S
Ministrica podpisala soglasje k imenovanju Užmahove za direktorico ptujske bolnišnice 07.06.2018 07:12 Ljubljana, 06. junija (STA) - Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je podpisala soglasje k imenovanju Anice Užmah za direktorico Splošne bolnišnice Ptuj, so danes za STA potrdili na ministrstvu. Polemik, ki se vnemajo okoli tega imenovanja, niso komentirali.

Predlog imenovanja Užmahove na čelo ptujske bolnišnice je bil v lokalnem okolju deležen kritik. Predstavniki sindikatov in drugi zaposleni v bolnišnici so pred dnevi na vlado naslovili pismo, v katerem so izrazili nestrinjanje s takšnim predlogom sveta zavoda, saj so prepričani, da gre za povsem politično kadrovanje.

Takšni oceni se je pridružil tudi aktualni v. d. direktorja bolnišnice Andrej Levanič. Ob tem se je obregnil ob celoten postopek izbire direktorja, ki je tokrat, za razliko od tistega izpred štirih let, ko se je za mesto direktorja potegoval sam, potekal v strogi tajnosti, medtem ko je bilo v krogih iz Celja in Ljubljane zadnjih nekaj dni slišati izjave o zanesljivi izbiri Užmahove in njene potrditve še v času aktualne ministrice za zdravje.

Ministrice kritike očitno niso odvrnile od podaje soglasja imenovanju Užmahove za direktorico ptujske bolnišnice.

Svet zavoda je Užmahovo na mesto direktorice predlagal konec maja, potem ko se je na drugi razpis prijavilo šest kandidatov. Aktualna pomočnica direktorja za finančne zadeve v Zdravstvenem domu Celje s 25-letnimi izkušnjami v zdravstvu naj bi večino članov sveta zavoda prepričala z zelo dobrim poznavanjem zdravstvene ekonomike. Užmahova je sicer na prejšnjih parlamentarnih volitvah v Šentjurju kandirala na listi SMC.