c S
Vlada v. d. direktorju AZN Čibeju podaljšala mandat 07.06.2018 07:22 Ljubljana, 06. junija (STA) - Vlada je na današnji seji vršilcu dolžnosti direktorja Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) Gorazdu Čibeju mandat na tem mestu podaljšala do imenovanja direktorja oz. najdlje do konca leta. Čibej je na tem mestu konec lanskega leta nasledil Sergeja Simonitija.

Vlada je Čibeja imenovala za v. d. direktorja agencije začasno za šest mesecev. Ker v tem času ni imenovala direktorja, je ministrstvo za finance je konec maja prejelo predlog strokovnega sveta AZN, naj se Čibeju mandat s 1. julijem podaljša do imenovanja novega direktorja, vendar največ za šest mesecev.

Vlada je danes tudi razrešila dosedanjega člana v upravnem odboru javnega zavoda Instituta informacijskih znanost Domna Božeglava in namesto njega imenovala nadomestno članico Tino Bizjak Ahačič.

V upravni odbor javnega raziskovalnega zavoda Nacionalni inštitut za biologijo je vlada imenovala Evo Batista in Ruth Rupreth za mandatno dobo štirih let.

V svet javnega zavoda Akademska in raziskovalna mreža Slovenije (Arnes) je vlada za mandatno dobo štirih let imenovala Dušo Marjetič, Marijo Režun in Boruta Čamplja.