c S
Na kratko iz gospodarstva 07.06.2018 07:22 Ljubljana, 06. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Banka Intesa Sanpaolo naj bi iz Kopra v Ljubljano preselila približno 80 zaposlenih, so iz neuradnega, a zanesljivega vira izvedeli v Primorskih novicah. V upravi banke v torek niso imeli komentarja, sindikalna predstavnica koprske banke Nada Zavrtanik pa je zagotovila, da bo sindikat članom pomagal, kolikor je to v njegovi moči oz. pristojnosti. Ob spremembi imena lani januarja so v banki zatrdili, da sedež banke ostaja v Kopru, da pa bo ta v Ljubljano preselila divizijo investicijskega bančništva.

Gorenjska banka je v časniku Finance objavila javni razpis za zbiranje zavezujočih ponudb za odkup poslovnih prostorov v stavbi WTC na Dunajski cesti v Ljubljani. Gre za prostore v 15. in 16. nadstropju stolpnice s skupno površino 1000 kvadratnih metrov. Izklicna cena je postavljena pri 1,2 milijona evrov, banka pa bo zavezujoče ponudbe zbirala do 31. julija do 15. ure.

Sava Re je danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila, da sta z junijem v sodni register kot zastopnika za novo mandatno obdobje ponovno vpisana obstoječa člana uprave Srečko Čebron in Jošt Dolničar.

Družba Gen-I je objavila predstavitveni dokument skupine Gen-I za namen izdaje obveznic in komercialnih

zapisov družbe Gen-I. V njem izpostavljajo kdo so, kaj ponujajo, kaj so delali, kako dobri so bili ter kaj želijo doseči in kako, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ljubljanske borze.

Hram holding je prek spletne strani Ljubljanske borze objavil, da je od 23. do vključno 29. maja na borzi odkupil 526 lastnih delnic v skupni vrednosti 200 evrov. Skupno število lastnih delnic se je povečalo na 346.553, kar prestavlja 8,092 odstotka vseh izdanih delnic.