c S
Evropska sredstva za trg dela v regiji Vzhodna Slovenija 07.06.2018 07:24 Ljubljana, 06. junija (STA) - Služba vlade za razvoj in kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za javni razpis podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela v regiji Vzhodna Slovenija. Višina sredstev za razpis je dobrih 3,3 milijona evrov, od tega bo evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 2,7 milijona evrov.

Cilj razpisa, ki ga bo predvidoma v petek objavilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je znižanje trajanja odsotnosti z dela v obravnavanih podjetjih s sedežem v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija, so danes sporočili z vladne službe za razvoj.

V okviru projekta bo na področju aktivnega in zdravega staranja zaposlenih, zlasti starejših od 45 let, za delodajalce oblikovan in implementiran celovit poslovni model ravnanja s starejšimi, za oblikovalce politik pa smernice za morebitne spremembe zakonodaje in uvajanje sistemskih ukrepov na področju aktivnega in zdravega staranja.

Namen razpisa je s celostnim pristopom in sistematičnimi aktivnostmi vplivati na znižanje trajanja odsotnosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe, na ukrepe za lažje vključevanje nazaj v delo, na promocijo zdravja na delovnem mestu, na lažje usklajevanje poklicnega in družinskega življenja, na zmanjšanje obsega predčasnega upokojevanja in na informiranje o pomenu aktivnega in zdravega staranja.