c S
Ptujska občina se bo o prenovi tržnice s ponudniki pogajala neposredno 06.06.2018 10:42 Ptuj, 06. junija (STA) - Ptujska občina je zaključila postopek javnega naročanja za evropsko sofinancirano ureditev mestne tržnice, saj ni izbrala nobenega izmed ponudnikov. Kot so danes sporočili iz mestne občine, bodo zdaj v skladu z veljavno zakonodajo izvedli postopek neposrednih pogajanj z vsemi tistimi ponudniki, ki so oddali ustrezne ponudbe.

Če tudi ta postopek ne bo uspešen, bo Mestna občina Ptuj objavila nov razpis, so še dodali, potem ko se je na januarski javni poziv za oddajo ponudb odzvalo več podjetij. Dve oddani ponudbi sta, kot so pojasnili, presegali predvideno vrednost razpisanih del, dva ponudnika pa nista oddala popolne vloge.

Na občini so optimistični in pričakujejo, da se bodo pogajanja s ponudniki odvila hitro in učinkovito ter da bodo v kratkem prišli do dogovora z najboljšim od njih. Kot je znano, so se ponudbe, oddane po razpisu, gibale med 4,5 in 6,5 milijona evrov.

Cenovno najugodnejšo so oddale Javne službe Ptuj, podjetje v lasti mestne občine, ki je tržnico skupaj s partnerjem, družbo Hermes GP, pripravljeno prenoviti za dobrega 4,5 milijona evrov. Nekaj več kot pet milijonov evrov vredna je ponudba konzorcija podjetij KPL in Makro 5, najvišja pa je bila ponudba podjetij CGP in Cestnega podjetja Ptuj, ki se je približala 6,5 milijona evrov.

Kot ob tem zagotavljajo na občini, bo ureditev mestne tržnice izvedena v skladu z vso potrebno dokumentacijo, ki jo je potrdil mestni svet, saj je to podlaga za črpanje sredstev iz mehanizma CTN. Župan Miran Senčar je že večkrat tudi pojasnil, da spreminjanje projekta, vključno z idejami o gradnji garažne hiše pod tržnico, v tej fazi zaradi črpanje evropskega denarja, ni več mogoče.

Načrtovano prenovo tržnice spremljajo številni zapleti, ki lahko ogrozijo črpanje evropskega denarja. Sprva je velik del meščanov nasprotovali odstranitvi starih dreves, ki jih je občina kljub zbranim podpisom podrla. Pozneje je mestni svet sprejel odločitev o razveljavitvi razpisa, ki pa ga župan ni spoštoval, čemur je pritrdilo tudi upravno sodišče. Za zaključek razpisa pa je morala občina čakati še na odločitev pristojnih glede zahteve za revizijo.