c S
V Hitu bodo več vlagali v spletno igralništvo 05.06.2018 15:51 Nova Gorica, 05. junija (STA) - Novogoriška igralniška družba Hit, ki je lani poslovala uspešno, bo zaradi vse večjega zanimanja letos več vlagala tudi v spletno igralništvo, čeprav je še pred nekaj leti celo razmišljala o njegovi ukinitvi. Spletno igralnico za italijanski trg želijo nadgraditi tudi s športno stavnico.

"V prihodnje si želimo predvsem povečati prepoznavnost spletne igralnice, najverjetneje bomo šli tudi v spreminjanje imena, saj je Perla bolj prepoznavna kot katerokoli drugo ime," je na današnji novinarski konferenci v Novi Gorici povedal član uprave Tevž Korent.

Dejal je, da bodo vložke v spletno igralništvo, ki Hitu trenutno sicer prinaša le malo prihodkov, v prihodnjih dveh letih skoraj podeseterili. Koliko konkretno ti vložki znašajo, ni navedel.

V Hitu so sicer po besedah predsednika uprave Hita Janeza Mlakarja zadovoljni z lanskim poslovanjem. Družba je imela po revidiranih podatkih 176,7 milijona evrov prihodkov, kar je 6,4 odstotka več kot predlani. Z igralniško dejavnostjo so ustvarili 150,8 milijona evrov prihodkov, z dejavnostjo hotelirstva in gostinstva pa 22,1 milijona evrov. Čisti dobiček je znašal 5,8 milijona evrov, kar je 83 odstotkov več kot predlani.

Hitove igralnice je lani obiskalo okoli 1,4 milijona gostov, kar je tri odstotke manj kot predlani. Število nočitev se je povečalo za okoli tretjino na 229.000, prenočevalo je 118.000 gostov.

Tudi s prihodki v prvih štirih mesecih letos so zadovoljni, čeprav so ti s 56,3 milijona evrov za približno tri odstotke pod načrti. Pri tem so prihodki na področju iger na srečo za pet odstotkov pod načrti, prihodki na področju hotelirstva in gostinstva pa pet odstotkov nad načrti.

Slednje jim je uspelo zaradi več gostov iz Koreje, Izraela in Španije, je povedal Korent. Hotelski gostje so v prvih štirih mesecih letošnjega leta ustvarili skoraj 80.000 nočitev, kar je osem odstotkov več od načrtovanih. Hitove igralnice je v štirih mesecih obiskalo 473.000 obiskovalcev, kar je skladno z načrti.

Hit za letos načrtuje za 16,5 milijona evrov vlaganj. Med večjimi investicijami je dokončanje obnove igralniško-zabaviščnega centra Korona v Kranjski Gori, posodobitev igralniške opreme, investicija v restavracijo in kuhinjo v hotelu Perla ter začetek prenove in dograditve igralnice Drive In.

V Hitu je trenutno zaposlenih 1764 delavcev, nekaterih med njimi v prihodnje po upokojitvi ali odhodu ne bodo več nadomeščali. S hišnimi sindikati pa nadaljujejo pogajanja glede plačnega sistema, ki ga želijo predvsem poenostaviti, so še povedali.