c S
Evropska komisija objavila razpis za nagrado za trajnostni razvoj 05.06.2018 13:57 Bruselj, 05. junija (STA) - Evropska komisija je objavila prvi razpis za evropsko nagrado za trajnostni razvoj. Kot so zapisali v Bruslju, nagrada predstavlja priznanje za zavzetost in ustvarjalnost evropskih prebivalcev, podjetij in organizacij pri doseganju ciljev Združenih narodov za trajnostni razvoj. Prijave bodo zbirali do 14. septembra letos.

Nagrada je namenjena uveljavljanju zglednih primerov pobud, ki cilje trajnostnega razvoja uspešno spreminjajo v konkretne rešitve in priložnosti.

Zaradi medsektorske narave ciljev trajnostnega razvoja se nagrada za trajnostni razvoj osredotoča na določeno temo. Letošnja je Opolnomočenje ljudi ter zagotavljanje vključenosti in enakosti.

V natečaju lahko sodelujejo štiri kategorije deležnikov, in sicer mladi, javni organi, zasebni subjekti in civilna družba.

Kot so sporočili iz Bruslja, bo strokovna žirija, ki jo sestavljajo člani platforme komisije za cilje trajnostnega razvoja, izmed prispelih projektov izbrala pobude, ki so prispevale h konkretnim rešitvam pri doseganju ciljev Združenih narodov.

Nagrajence bosta spomladi prihodnje leto razglasila prvi podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans in podpredsednik Jyrki Katainen.