c S
Unicredit naj bi razmišljala o združitvi s Societe Generale 04.06.2018 11:04 Milano, 04. junija (STA) - Italijanski Unicredit po poročanju Financial Times razmišlja o združitvi s francosko Societe Generale. Izvršni direktor Unicredita, Francoz Jean-Pierre Mustier, ki je nekdaj delal v banki Societe Generale, naj bi idejo razvijal več mesecev, poroča časnik in dodaja, da morebitno združitev preučujejo tudi Francozi, čeprav uradne ponudbe še ni.

Da naj bi Mustier razmišljal o združitvi s francosko banko, so časniku potrdil neimenovani viri. Čeprav uradne ponudbe ni, pa naj bi podobno idejo preučevali tudi v francoski banki.

Viri so za časnik pojasnili, da naj bi bili načrti v zgodnji fazi, politična kriza v Italiji pa je celotno 18-mesečno časovnico nekoliko zamaknila. V obeh bančnih skupinah navedb medijev ne komentirajo oz. so v Societe Generale zanikali, da bi o tem razpravljala uprava.

Izvršni direktor Societe Generale Frederic Oudea je novembra lani sicer dejal, da združevanj bank v Evropi v prihajajočih četrtletjih ni pričakovati, je pa dodal, da bo nova triletna strategija skupino Societe Generale utrdila na dobrem položaju za morebitno združitev, ko bo za to prišel čas.