c S
Vlada v tem mandatu Mariboru zagotovila 300 milijonov evrov 02.06.2018 09:00 Maribor, 01. junija (STA) - Vlada Mira Cerarja je v tem mandatu zagotovila več kot 300 milijonov evrov za pomoč dodatnim projektom za Maribor, so zadnji dan volilne kampanje poudarili v mariborskem lokalnem odboru SMC. Ob tem so spomnili na danes odprt dispečerski center, ki bo skupaj z zagotovljeno helikoptersko nujno medicinsko pomočjo skrbel za vzhodni del Slovenije.

Kot so sporočili iz mariborskega odbora SMC, je prav danes objavljen tudi razpis za podaljšek ceste Proletarskih brigad-Limbuška, vrednost prvega dela investicije pa znaša 12 milijonov evrov. Vlada oziroma direkcija za infrastrukturo bo v ta namen prispevala za okoli osem milijonov evrov in s tem med drugim pomagala k izboljšanju prometne varnosti.

Ob tem je objavljen tudi razpis za začetek gradbenih del tirne povezave od obstoječe železniške proge med industrijsko cono v občini Hoče-Slivnica in letališčem Edvarda Rusjana Maribor. Gradnja je predvidena v neposredni bližini postaje Hoče.

Prav v času, ko so končana obnovitvena dela na Tržaški cesti, je tudi že podpisana pogodba za obnovo celotnega vozišča štiripasovnice med Mariborom in Hočami. Z deli bodo začeli 26. junija, investicija pa je ocenjena na okoli 900.000 evrov.

Ob tem je že stekel tudi uvodni del projekta izgradnje železniškega tira Maribor-Šentilj in obnova glavne mariborske železniške postaje ter postaje na Teznem. Za slednje je skupaj rezerviranih 240 milijonov evrov. Pred dnevi je postala pravnomočna tudi pogodba za gradnjo cestnega podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici.

V mariborski SMC pa niso pozabili niti na projekt Magne in poudarili, da se njihove napovedi vendarle uresničujejo. Magna namreč po poročanju medijev že nadaljuje z načrti za proizvodnjo avtomobilov v Sloveniji. Druga faza projekta naj bi tako prinesla vsaj še tisoč novih zaposlitev, v stranki pa verjamejo tudi v realizacijo tretje faze.