c S
Na kratko iz gospodarstva 02.06.2018 09:00 Ljubljana, 01. junija (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Predsednik uprave družbe Zdravilišče Rogaška Matej Goričan je na celjsko okrožno sodišče vložil predlog za uvedbo stečajnega postopka družbe. Kot izhaja iz sporočila, objavljenega na spletni strani Ljubljanske borze, je družba Zdravilišče Rogaška že dolgo insolventna. Izguba družbe od leta 2006 do 2017 znaša 2,4 milijona evrov, kratkoročnih obveznosti pa ima za 2,1 milijona evrov. Premoženje družbe medtem znaša 3,9 milijona evrov.

Spletne Finance neuradno poročajo, da se avstrijski Ring Holding, donedavnega tudi lastnik domžalskega Heliosa, in ameriška finančna družba KKR pripravljata na skupni prevzem Cinkarne Celje, ena od slovenskih revizijskih hiš pa naj bi že opravljala skrbni pregled celjskega podjetja. Prvi mož Cinkarne Celje Tomaž Benčina je za Finance dejal, da o tem nič ne ve in da pri njih ni bilo nikogar, kar je potrdil tudi za STA. Prvi nadzornik Cinkarne in prvi mož Modre Zavarovalnice Borut Jamnik je medtem Financam na vprašanje o morebitni prevzemni ponudbi Ringa odgovoril: "Brez komentarja". Na sedežu avstrijskega Ringa niso uspeli priklicati nikogar, v KKR zadeve ne komentirajo, še poročajo Finance.

Delničarji Istrabeza so na današnji skupščini upravi in nadzornemu svetu za delo v lanskem letu podelili razrešnico, za revizorja letošnjega poslovanja imenovali družbo Deloitte revizija ter se seznanili z letnim poročilom družbe in skupine za lani, so sporočili iz društva Mali delničarji Slovenije. Skupina Istrabenz je lani ustvarila 29,73 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 14 odstotkov več kot predlani. Po predlanskih 320.000 evrov čistega dobička je imela lani 730.000 evrov izgube. Družba Istrabenz Turizem, ki ustvari praktično vse prihodke skupine, je imela 1,6 milijona evrov čistega dobička.

Država oz. Slovenski državni holding kot skupščina Elektra Maribor je predlagala, naj skupščina družbe 28. junija odloča še o predlogu, da se upravi družbe podaljša pooblastilo za pridobivanje in odsvajanje lastnih delnic do konca letošnjega leta po ceni, ki ne bo nižja od 2,07 evra, in ne višja od 2,76 evra, je družba danes objavila na Ajpesu.

Ljubljanska borza je v četrtek z UniCredit banko Slovenija in češkim investicijskim podjetjem Wood&Co prek spletne platforme GoToWebinar organizirala drugi letošnji webcast. Ta je bil komplementaren dogodku Dnevi investitorjev Ljubljanske in Zagrebške borze. Dogodek so spremljali investitorji iz Hrvaške, Češke, Estonije, Francije, Črne gore, Velike Britanije in Slovenije, so danes sporočili z borze.

Sij je prek spletne strani Ljubljanske borze danes sporočil, da je v ponedeljek z družbo Dilon, ki je njen 72-odstotni lastnik, sklenil posojilno pogodbo v višini 650.000 evrov z zapadlostjo konec letošnjega leta.

Krka je v obdobju od 25. do 31. maja na Ljubljanski borzi odkupila 6468 lastnih delnic v skupni vrednosti 381.576 evrov. Po teh nakupih ima 766.918 lastnih delnic, kar predstavlja 2,339 odstotka vseh izdanih delnic, je prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila družba.

Ljubljanska borza je danes objavila datume zapadlosti kuponov obveznic Delo Prodaja 1. izdaja, DZS 2. izdaja, KD Group 3. in 4. izdaja, Petrol 5. izdaja, RS 33. izdaja, Slovenski državni holding 3. izdaja in Telekom Slovenije 1. izdaja.