c S
Konfekcija Marja odprla nov poslovni objekt 04.06.2018 07:14 Podčetrtek, 02. junija (STA) - Družinsko podjetje Konfekcija Marja iz Sel pri Podčetrtku je odprlo nove poslovne prostore s proizvodnjo, prodajalno in skladiščem. Naložba je vredna okrog 400.000 evrov. Kot je povedal prokurist podjetja Matjaž Plevnik, so novi prostori zelo pomembna razvojna naložba in velik korak k nadgrajevanju njihovih izdelkov.

Po Plevnikovih pojasnilih sta njegova starša pred 25 leti iz majhne šiviljske delavnice na noge postavila družinsko podjetje, kjer danes dela 18 ljudi. "Leta 1992 sta zbrala pogum, da stopita na svojo podjetniško pot in ustvarita podjetje, ki danes daje kruh ne le naši družini, ampak tudi družinam naših zaposlenih," je dejal.

Sprva so šivali žensko, otroško in moško spodnje perilo, kasneje pa so začeli šivati tudi druga oblačila, tako da danes nabor njihovih tekstilnih izdelkov zajema 180 različnih izdelkov za vso družino, je še povedal Plevnik.

Poleg trgovine in skladišča gotovih izdelkov polovico od 600 kvadratnih metrov uporabne površine v Konfekciji Marja predstavlja šivalnica z najsodobnejšimi šivalnimi stroji. V podjetju dnevno proizvedejo več kot 1000 kosov oblačil dnevno. Vse prodajo na slovenskem trgu, od tega polovico v lastni trgovini v Selah, 30 odstotkov preko spleta, preostalih 20 odstotkov pa v ostalih trgovinah po Sloveniji.