c S
Novi lastnik Krvavca želi ponudbo za vseh 12 mesecev v letu 04.06.2018 07:19 Ljubljana, 03. junija (STA) - Novo vodstvo Rekreacijsko turističnega centra (RTC) Krvavec ima vizijo razviti ponudbo za vseh 12 mesecev v letu. "Smo v procesu spoznavanja, zaenkrat zadeve potekajo tako, kot so, je pa veliko novih idej," je o novem direktorju Janezu Janši iz Alpske investicijske družbe povedal pomočnik direktorja RTC Krvavec Uroš Zupan.

"Letos smo iz zimske sezone neposredno prešli v poletno," je na novinarski konferenci Slovenia Outdoor ta teden povedal Zupan. Dva vikenda je namreč obratovala tako smučarska kot poletna ponudba, natančneje kolesarski park. "Vizija novega lastnika je, da bi Krvavec postal celoletni center, prizorišče, kjer bi se dogajalo vseh 12 mesecev v letu," je dejal Zupan.

Lansko poletno sezono je sicer Krvavec obiskalo več kot 22.000 obiskovalcev, kar je bila glede na leto prej 25-odstotna rast. Opažajo, da predvsem družine iščejo nove destinacije za enodnevne izlete in tudi krajše počitnice.

Lani so tako na Krvavcu že odprli doživljajsko pot pastirskih škratov, ki je primerna za otroke iz prve šolske triade. Letos pa bodo to aktivnost nadgradili s tremi dodatnimi tematskimi potmi, ki jih bodo predstavili pod imenom Pustolovščina Krvavec. Te bodo različno zahtevne po dolžini in težavnosti hoje in bodo primerne za nekoliko starejše otroke. Odprtje načrtujejo za drugo polovico junija.

V okviru kolesarskega parka, ki se že ponaša s 30 kilometri urejenih stez, pa bo zaživel še t. i. Bike Fun Park, ki bo najmlajšim kolesarjem in začetnikom omogočil uvod v pridobivanje gorskokolesarskih izkušenj.

Sicer Krvavec poleti vabi s kabinsko žičnico, s poletnim parkom z različnimi aktivnostmi ter z adrenalinskimi spusti z gorskimi gokarti. Privlačen je tudi za pohodnike, ljubitelje nordijske hoje ter jadralne padalce.

Aktivno ponudbo zaokrožuje gostinska ponudba v sklopu hotela, ki nudi tudi visoko kulinariko, v sodelovanju s Hišo Jezeršek nadaljujejo tudi s ponudbo t. i. večerje na zajli. Na Krvavcu so obiskovalcem na voljo še nastanitve ter seminarski prostori. "Veliko delamo na poslovnih skupinah in porokah," je še dodal Zupan.

Sicer pa pod okriljem novega lastnika na Krvavcu načrtujejo še določene druge novosti, ki pa jih zaenkrat še ne razkrivajo.