c S
Komunalno podjetje Velenje bo še naprej vodil Gašper Škarja 01.06.2018 11:28 Velenje, 01. junija (STA) - Svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje je na podlagi predloga sklepa nadzornega sveta družbe na današnji seji sprejel sklep, da se na funkcijo direktorja velenjske komunale od 1. junija dalje ponovno imenuje Gašperja Škarjo. Njegov mandat je štiriletni, so danes sporočili iz podjetja.

Škarja je bil prvič na funkcijo direktorja Komunalnega podjetja Velenje imenovan marca lani, po razrešitvi dotedanjega direktorja Uroša Rotnika, ki je bil razrešen iz nekrivdnih razlogov.

Škarja je od leta 1996, ko je na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani diplomiral iz načrtovanja fotonapetostnih sistemov, bil zaposlen v podjetju Kon Tiki Solar iz Kamnika, ki se že slabi dve desetletji ukvarja s fotonapetostnimi sistemi - tako samostojnimi kot omrežnimi. Sodeloval je pri projektiranju in gradnji večine omrežnih fotonapetostnih sistemov v Sloveniji, ter pri različnih projektih s tega področja.

Rotnik, ki je velenjsko komunalo vodil od decembra 2012, je bil razrešen, ker se je znašel v sodni preiskavi. V njej naj bi se znašel zaradi potez med aprilom 2003 in novembrom 2010, ko je bil direktor Termoelektrarne Šoštanj.

Upravno sodišče RS pa je potrdilo ugotovitve finančne uprave, ki je pri Rotniku odkrila za 3,9 milijona evrov nepojasnjenega premoženja in mu odredila plačilo 1,6 milijona evrov davka.