c S
Uprava Gorenja cilje iz Hisensove prevzemne ponudbe ocenjuje kot koristne 01.06.2018 07:21 Velenje/Ljubljana, 31. maja (STA) - Uprava Gorenja v mnenju o prevzemni ponudbi družbe Hisense Luxembourg Home Appliance kot pomembno izpostavila namero Hisensa, da bo ta po prevzemu obdržal in razvijal vse Gorenjeve blagovne znamke. Tudi sicer uprava meni, da so cilji Hisensa koristni za nadaljnje poslovanje Gorenja, izhaja iz sporočila, objavljenega na strani Ljubljanske borze.

Hisense je v prevzemni ponudbi in prospektu, ki ju je objavil v torek, med drugim izpostavil, da njegove prednosti v globalnih naročilih in tehnološko vodstvo v pametni in digitalni beli tehniki dopolnjujejo tehnologijo Gorenja na področju pomivalnih strojev, kuhinjskih aparatov, pralnih strojev, hladilnikov.

Distribucijski kanali obeh družb v Evropi so močno komplementarni in lahko pripomorejo k še večji uveljavljenosti tako blagovne znamke Hisense kot tudi blagovnih znamk skupine Gorenje, so v Gorenju povzeli prevzemno ponudbo.

Gorenjeva upava ocenjuje, da so cilji, ki jih je Hisense navedel v prevzemni ponudbi, koristni za prihodnje poslovanje skupine Gorenje in ji omogočajo nadaljnji razvoj ter rast v izjemno konkurenčni panogi bele tehnike. "Uprava ocenjuje tudi, da so predstavljena področja sinergij v skladu s pričakovanji in cilji, ki jih je družba določila v postopku iskanja strateškega partnerja, njihovo doseganje pa bo pozitivno prispevalo k povečanju mednarodne konkurenčnosti skupine Gorenje ter njene poslovne uspešnosti in finančne trdnosti," so dodali.

Kot posebej pomembno je uprava v mnenju ocenila namero skupine Hisense, da bo po prevzemu obdržala vse blagovne znamke Gorenja, ki jih bo še naprej razvijala. "Prevzemnik navaja, da po prevzemu ne načrtuje prestrukturiranja, združevanja poslovnih funkcij ali spremembe lokacije oziroma sedeža poslovanja ciljne družbe, kar uprava ocenjuje kot pozitivno," še izhaja iz mnenja.

Obenem po navedbah Gorenjevega poslovodstva prevzemnik zagotavlja, da bo velenjska družba postala razvojni in proizvodni center skupine Hisense za celotno Evropo. Uprava Gorenja meni, da takšna odločitev prevzemnika med drugim pomeni izhodišče za zagotavljanje rasti obsega poslovanja in števila produktivnih delovnih mest v Gorenju, k čemur se je prevzemnik tudi zavezal.

Družba Hisense Luxembourg Home Appliance iz kitajske skupine Hisense ima sicer že v lasti 32,95 odstotka Gorenja, ponudba se nanaša na preostale delnice. Za eno delnico ponuja 12 evrov, ponudba pa velja do 26. junija.