c S
Nekatere bolnišnice do roka ministrstvu niso poslale usklajenih sanacijskih načrtov 01.06.2018 07:21 Ljubljana, 31. maja (STA) - Danes se je iztekel rok, do katerega bi morale bolnišnice v sanaciji na ministrstvo za zdravje poslati usklajene sanacijske načrte. A na ministrstvu so za STA pojasnili, da še niso prejeli programov od vseh bolnišnic, saj jih še usklajujejo. Ministrica bo za naslednjo skupino sanacijskih programov dala soglasje predvidoma v naslednjih dneh.

Konec novembra lani je 15 bolnišnic, ki so se zaradi akumuliranih izgub iz preteklih let znašle v sanaciji poslovanja, prejelo slabih 136 milijonov evrov sanacijskih sredstev. A so potem morale pripraviti načrte sanacije in jih usklajene s sanacijskim odborom, ki bo bdel nad potekom sanacije, poslati na ministrstvo za zdravje.

Sprva je bil rok, da ministrica za zdravje, ki opravlja tekoče posle, Milojka Kolar Celarc poda soglasje načrtom in jih podpiše, 23. april. A je ministrstvo nato podaljšalo ta rok na 31. maj. A tudi tega roka očitne vse bolnišnice niso uspele ujeti.

Katere so tiste bolnišnice, ki še niso poslale usklajenih načrtov, na ministrstvu niso pojasnili. Zagotovo pa je zeleno luč ministrstva dobil sanacijski načrt Onkološkega inštituta Ljubljana pred dobrim tednom.