c S
Tudi Levanič skeptičen do predlagane naslednice na čelu ptujske bolnišnice 01.06.2018 08:47 Ptuj, 01. junija (STA) - Nestrinjanju zaposlenih v ptujski bolnišnici z odločitvijo sveta zavoda, da za novo direktorico ustanovitelju predlaga Anico Užmah, se je pridružil tudi aktualni v. d. direktorja Andrej Levanič. Kot pravi, tudi sam ne more zanikati morebitnega političnega vpliva na izbor nove direktorice, kar so v pismu vladi zapisali predstavniki sindikatov.

Levanič se je obregnil ob celoten postopek izbire direktorja, ki je tokrat, za razliko od tistega izpred štirih let, ko se je za mesto direktorja potegoval sam, potekal v strogi tajnosti, medtem, ko je bilo v krogih iz Celja in Ljubljane zadnjih nekaj dni slišati izjave o zanesljivi izbiri Užmahove in njene potrditve še v času aktualne ministrice za zdravje.

"Po istih virih informacij so glavno vlogo ves čas igrali trije predstavniki našega sedemčlanskega sveta zavoda, vsi člani SMC, iz katere prihaja tudi izbrana kandidatka, kar verjetno ni naključje," je dejal Levanič, ki sam tokrat sicer ni bil med kandidati za direktorja.

Ob tem je poudaril, da vodstvu in zaposlenim v bolnišnici, pa tudi ostali zainteresirani javnosti, zaradi odločitve o tajnosti postopka niso bili znani ne kandidati, ne njihovi programi in vizija razvoja bolnišnice. Prav tako ne njihove resnične reference, kar je glede na jasno izražen javni interes in vsem znane težave bolnišnice v preteklih letih najmanj nenavadno, pravi.

Levanič izbrane kandidatke ne pozna, zato tudi izbire same ne more komentirati, je pa nedvomno uspela prepričati tudi nekatere člane sveta zavoda, ki izhajajo iz lokalnega okolja. Tako so se odločili, dodaja, kljub temu, da je slednje ponudilo kandidata, ki več kot 20 let deluje v bolnišnicah, ima več kot desetletne izkušnje vodenja največjega in najkompleksnejšega bolnišničnega oddelka ter opravljen doktorat iz ekonomije.

"Ob tem pa izkazuje nedvoumno pripravljenost ugrizniti v kislo jabolko vodenja naše bolnišnice brez eksistenčne potrebe po pridobitvi službe in po mnenju nekaterih dobro plačanega delovnega mesta. Po neuradnih informacijah je kot poznavalec slovenskega zdravstva tudi edini predstavil res jasno vizijo razvoja naše bolnišnice," je dodal Levanič.

Kot je dodal odhajajoči direktor, se je tudi v tem primeru izrazila neenotnost in nepredvidljivost izbranih lokalnih predstavnikov, kar je bil že v preteklosti eden glavnih razlogov za težave ptujske bolnišnice in skoraj petletno kalvarijo glede gradnje urgentnega centra.