c S
Zaposleni v ptujski bolnišnici proti imenovanju Užmahove za direktorico 31.05.2018 16:36 Ptuj, 31. maja (STA) - Predstavniki sindikatov v ptujski bolnišnici in drugi zaposleni so danes na premierja Mira Cerarja in vlado naslovili pismo, v katerem so izrazili nestrinjanje z odločitvijo sveta zavoda, da za novo direktorico imenuje Anico Užmah. Kot so ob tem zapisali, so prepričani, da gre pri odločitvi sveta za povsem politično kadrovanje.

Zaposleni v ptujski bolnišnici, ki je bila po njihovem mnenju v zadnjih letih s strani ustanovitelja vedno zapostavljena in neenakopravno obravnavana, so ob tem opomnili, da tak izid glasovanja sploh ni bil prvi v zadnjem času, saj se je enako dogajalo tudi v celjski bolnišnici in ormoški psihiatrični bolnišnici.

"Ptujska bolnišnica je najbolj podcenjena izmed vseh regionalnih bolnišnic, v njej je bilo izvedeno najmanj investicij in je edina slovenska regionalna bolnišnica, kjer je moralo lokalno prebivalstvo in zaposleni zbirati finančna sredstva za urgentni center," so zapisali zaposleni s predsednikom sindikata Fides v bolnišnici Borutom Kostanjevcem na čelu.

Ob tem menijo, da Spodnje Podravje rabi regijsko bolnišnico, ki bo nudila kakovostno oskrbo tamkajšnjim prebivalcem in hkrati zmogla opraviti vse več zdravstvenih storitev, ki jih regija potrebuje. Zato so prepričani, da za direktorja rabijo človeka, ki razume in pozna problematiko regije ter je hkrati sposoben izvesti potrebne sanacijske ukrepe, pred katerimi je bolnišnica.

Kot so še dodali, so svoje mnenje predstavili predsedniku sveta zavoda Bojanu Pahorju in izvoljeni predstavnici zaposlenih v svetu zavoda, a njihovega stališča niso upoštevali. "Menimo, da je glas zaposlenih pomemben glas, ki mora imeti pri končni odločitvi svojo težo," so še dodali podpisniki pisma, med katerimi so ob Kostanjevcu še predstavniki ostalih treh sindikatov: Ana Gašperič, Uroš Šoštarič in Mojca Završnik.

Svet zavoda je Užmahovo na mesto direktorice ministrstvu za zdravje predlagal v ponedeljek, potem ko se je na drugi razpis prijavilo šest kandidatov. Imenovanje ni bilo soglasno, Pahor pa je za STA povedal, da jih je aktualna pomočnica direktorja za finančne zadeve v Zdravstvenem domu Celje s 25-letnimi izkušnjami v zdravstvu prepričala z zelo dobrim poznavanjem zdravstvene ekonomike, kar je za ptujsko bolnišnico, ki se je šele s finančno injekcijo države izkopala iz likvidnostnih težav, zelo pomembno. Užmahova je sicer na prejšnjih parlamentarnih volitvah v Šentjurju kandirala na listi SMC.