c S
Na kratko iz gospodarstva 31.05.2018 07:09 Ljubljana, 30. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ljubljanski nepremičninski velikan Jože Anderlič po poročanju Financ nima več v lasti nobene od štirih velikih ljubljanskih garažnih hiš. Pred kratim je prodal zadnjo, to je garažna hiša Šentpeter, ki stoji tik ob ljubljanskem kliničnem centru. List Group je prek družbe garažna hiša Kapitelj zanjo plačal 17,7 milijona evrov. Anderlič je garažno hišo na Trdinovi ulici leta 2016 prodal Pokojninski družbi A in jo nato vzel v najem, cena pa je po podatkih geodetske uprave (Gurs) znašala 17,3 milijona evrov, garažno hišo Kapitelj je leta 2016 za 6,3 milijona evrov kupila avstrijska nepremičninska družba List Group, garažno hišo Meksiko je v začetku leta 2017 prav tako prodal Avstrijcem (cena po podatkih Gursa 8,1 milijona evrov). Vse omenjene garaže naj bi Anderličeve družbe po neuradnih informacijah še naprej upravljale, še poročajo Finance.

Iz Gorenja so sporočili, da se je danes začelo zbiranje pooblastil za uresničevanje glasovalnih pravic delničarjev na 26. skupščini delničarjev družbe, ki bo 12. junija. Pooblaščenci za zbiranje pooblastil so Franc Bobinac, Branko Apat, Žiga Debeljak, Peter Kukovica, Drago Bahun, Drago Krenker, Vinko Jeličić, Kristjan Verbič in Rajko Stanković.

Krško okrožno sodišče je danes izdalo potrdilo, da sta pripojitvi družb M Kapital in M Naložbe k družbi Terme Čatež 25. maja postali pravnomočni, so Terme Čatež objavile na spletni strani Ljubljanske borze. Kot so dodali, sta omenjeni družbi s pripojitvijo, ki je bila sicer 17. maja, prenehali obstajati in sta bili izbrisani iz sodnega registra, družba Terme Čatež pa je kot univerzalna pravna naslednica vstopila v vsa pravna razmerja nekdanjih družb. Pred pripojitvijo je bila sicer družba Terme Čatež imetnica vseh delnic družb M Kapital in M Naložbe.