c S
Dnevi zavarovalništva letos na temo premoščanja razlik 31.05.2018 07:37 Portorož, 31. maja (STA) - V Portorožu bodo danes in v petek potekali že 25. Dnevi zavarovalništva v Sloveniji, tokrat pod sloganom Premostimo razlike. Udeleženci največjega dogodka s področja zavarovalništva bodo razlike premoščali tako pri kadrovskih vprašanjih in poslovnih modelih v zavarovalništvu kot na na področju zavarovalniških škod in težav socialne države.

Osrednji govorec konference, na kateri pričakujejo več kot 450 udeležencev, bo futurist in soustanovitelj podjetja TomorrowToday Graeme Codrington. Kot strokovnjak na temo dela v prihodnosti in disruptivnih trendov, ki bodo delo oblikovali, bo v Portorožu govoril o tem, kako razumeti in potegniti najboljše iz digitalne generacije, napovedujejo v Slovenskem zavarovalnem združenju.

Drugi del konference bo med drugim namenjen projektu Vizija nič, katerega ključni cilj je zmanjšati število poškodovanih in umrlih na naših cestah. Slovensko zavarovalno druženje v letošnjem letu pri navedem projektu aktivno sodeluje z Zavodom Varna pot. Vizijo nič kot edini možni cilj bo na konferenci podrobneje predstavil predsednik Zavoda Robert Štaba.

Udeležence konference bo nagovorila tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc. O enem ključnih izzivov pri uresničevanju Vizije nič, psihoaktivnih substancah v prometu, pa bo govoril izvršni direktor dobrodelne organizacije MADD Canada Andrew Murie. Zaključna diskusija konference bo namenjena demografskim gibanjem in z njimi povezanim izzivom socialne države.