c S
Rastoder preverja interes za prodajo trgovskega dela Stožic 30.05.2018 09:54 Ljubljana, 29. maja (STA) - Srbska nepremičninska družba CBRE je približno 20 potencialnim kupcem poslala ponudbo za nakup trgovskega dela Stožic. Tega je iz stečaja Grepa avgusta lani prevzela družba Rastoder, ki odgovore pričakuje v dveh mesecih, pišejo spletne Finance.

"Naša želja je, da sami končamo trgovski del, vendar smo odprti tudi za vse preostale možnosti. Tako za gradnjo s kredibilnim partnerjem kot za prodajo celotnega projekta, če pride dobra ponudba," je za časnik pojasnil Izet Rastoder.

Za nakup projekta se po njegovih besedah zanima kar nekaj interesentov, a konkretne ponudbe še niso prejeli. V CBRE so oglas za prodajo posredovali skladom in razvijalcem nepremičninskih projektov, odziv bo po njihovih navedbah znan čez približno dva meseca.

Po Rastoderjevih zagotovilih imajo za dokončanje trgovskega dela pripravljeno vse, a z Mestno občino Ljubljana ne najdejo soglasja glede skupnih površin. Kakšne so zahteve občine, Rastoder za časnik ni želel razkriti.

Kar zadeva prihodnje najemnike trgovskih površin, Rastoderja ne skrbi. "Interesentov je veliko, med drugim avstrijski Cineplexx, vendar pa vsakega najprej zanima, kdaj bo projekt končan," je Rastoder še povedal za Finance.