c S
Na kratko iz gospodarstva 30.05.2018 07:15 Ljubljana, 29. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Delničarji SKB banke so na današnji skupščini sklenili, da se od 138,61 milijona evrov lanskega bilančnega dobička za izplačilo dividend nameni 55,53 milijona evrov oz. 4,39 evra bruto na delnico. Seznanili so se, da je članom upravnega odbora štiriletni mandat potekel članom upravnega odbora (Pierre-Yves Demoures, Karine-Maryse Destre-Bohn, Marko Košak, Vojka Ravbar, Cvetka Selšek, Giovanni Luca Soma in Andre Gardella), nov štiriletni mandat pa podelili Gardelli, Demouresu, Ravbarjevi, medtem ko bodo novi obrazi v upravi Jean Philippe Guillaume, Maria Rousseva, Milorad Katnić in Clara-Elen Grigore. Skupščina je članom upravnega odbora za delo v poslovnem letu 2017 podelila razrešnico, za revizorja poslovanja v letih 2018, 2019 in 2020 pa imenovala družbo Deloitte Revizija, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz banke.

Delničarji družbe Dnevnik bodo na skupščini 4. julija med drugim odločali o predlogu uprave, da se od 4,68 milijona lanskega bilančnega dobička za izplačilo dividend nameni 17 centov bruto na delnico, predsedniku uprave se za izplačilo udeležbe na dobičku nameni 10.000 evrov bruto, preostanek pa se prenese, izhaja iz sklic skupščine, objavljenega v časniku Dnevnik.

Datalab je objavil polletno poročilo družbe in skupine med lanskim julijem in letošnjim marcem. V tem času so izvedli postopek delitve družbe Datalab Tehnologije z ustanovitvijo nove družbe Datalab AH. Prihodki od prodaje družbe so ob upoštevanju dogodkov na hrvaškem trgu in gibanju programa Pantheon Farming porasli za sedem odstotkov. Prihodki skupine pa so se povečali za 18 odstotkov, je družba danes sporočila prek spletne strani Ljubljanske borze.

Ministrstvo za okolje in prostor vabi k sodelovanju v Mesecu prostora 2018, ki bo oktobra potekal že peto leto zapored, in sicer z osrednjim sloganom Prostor je zakon. Na ministrstvu bodo na prijave zainteresiranih čakali do 28. septembra, so sporočili z ministrstva.

Središče Rotunda iz Kopra kot vodilni partner Lokalne akcijske skupine za območje občin Ankaran, Izola, Koper in Piran (LAS Istre) razpisuje javni natečaj za oblikovanje idejne rešitve logotipa LAS Istre, ki bo predstavljal in veljal za uradni simbol LAS Istre. Vsak udeleženec lahko na natečaju sodeluje z več rešitvami. Prispele predloge bo pregledala Komisija za izbor idejne rešitve logotipa LAS Istre, ki bo za skupščino izbrala najboljše tri predlogi. Skupščina bo o izbiri odločala 15. junija v Marezigah. Javni natečaj je sicer odprt do 12. junija, so sporočili iz Rotunde.