c S
Svet zavoda ptujske bolnišnice za direktorico predlagal Anico Užmah 30.05.2018 07:31 Ptuj, 29. maja (STA) - Ptujska bolnišnica bo v drugem razpisu, kot kaže, le dobila novo direktorico. Svet zavoda je namreč na današnji seji, ki je potekala za zaprtimi vrati, z večino glasov na to mesto imenoval magistrico poslovnih ved Anico Užmah. O njenem imenovanju se mora izreči še ministrstvo, dotlej pa bo bolnišnico kot v. d. direktorja vodil Andrej Levanič.

Za aktualno pomočnico direktorja za finančne zadeve v Zdravstvenem domu Celje s 25-letnimi izkušnjami v zdravstvu so se odločili z večinsko podporo, ne pa tudi soglasno. Užmahova na prvem razveljavljenem razpisu ni bila med kandidati.

Kot je po seji za STA povedal predsednik sveta zavoda Bojan Pahor, morajo zdaj počakati na soglasje ministrstva za zdravje, njen dejanski prihod pa pričakuje predvidoma 1. julija. Svet zavoda je po njegovih besedah najbolj prepričala z zelo dobrim poznavanjem zdravstvene ekonomike, kar je za ptujsko bolnišnico, ki se je šele s finančno injekcijo države izkopala iz likvidnostnih težav, zelo pomembno.

"To je bilo za člane sveta odločilnega pomena, skupaj s tem, da je prevladalo mnenje, da je morda pravi čas, da bolnišnico prevzame nekdo izven zdravstvene stroke," je dejal predsednik sveta zavoda bolnišnice, ki bo zdaj z internim razpisom dobila še strokovnega vodjo.

Svet zavoda je razpis za direktorja prvič objavil marca, nanj pa so se odzvali štirje kandidati. Po predstavitvi vseh štirih kandidatov so se odločili ponoviti razpis, saj nihče od njih ni prejel potrebne večine glasov. Na ponovljeni razpis je do roka prispelo šest vlog, za imenovanje Užmahove pa so se odločili po opravljenih pogovorih z vsemi kandidati.