c S
Vodstvo Štore Steel v sredo na pogajanja s stavkovnim odborom 29.05.2018 11:01 Celje, 29. maja (STA) - Vodstvo Štore Steel se bo v sredo s stavkovnim odborom začelo pogajati o stavkovnih zahtevah, med katerimi je glavna dvig plače. Po odpovedi petkove stavke, ki naj bi bila po mnenju vodstva nezakonita, je družbo v ponedeljek obiskala delovna inšpekcija in dosegla, da se bodo pogajanja vendarle začela.

Inšpektorici za delo sta po pogovorih s predstavniki delavcev in Konfederacije slovenskih sindikatov (KSS) ter vodstvom podjetja ugotovili, da je s strani vodstva prišlo do kršitev zakona o stavki in še nekaterih drugih kršitev. Končnega zapisnika še nista izdali, a sta dosegli, da se bo vodstvo podjetja začelo pogajati v sredo dopoldne, so danes sporočili iz KSS.

"V stavkovnem odboru smo z razpletom do sedaj zadovoljni, saj je bil namen za petek napovedane stavke ravno začetek pogajanj o višjih plačah v obratu jeklarne," so dodali v KSS, kjer so pomagali stavkovnemu odboru družbe pri pripravah na stavko.

Delavci so razmišljali o stavki že junija lani, petkovo pa so odpovedali in prestavili za nedoločen čas, ker je uprava družbe tistim, ki bi stavkali, zagrozila z odpovedjo delovnega razmerja, češ da je stavka nezakonita.

Osnovna stavkovna zahteva je dvig plače zaposlenim v obratu jeklarna za 25 odstotkov zaradi zahtevnih pogojev dela, ki poteka v prahu in hrupu. A takšen predlog za upravo ni sprejemljiv.