c S
Na čelu projektnega sveta za civilni nadzor drugega tira Jadran Bajec 29.05.2018 10:21 Ljubljana, 29. maja (STA) - Člani projektnega sveta za civilni nadzor nad izvajanjem projekta drugi tir železniške proge Divača-Koper so na ustanovni seji za predsednika sveta izbrali Jadrana Bajca. Svet, ki je imenovan do zaključka izgradnje drugega tira, bo prispeval k večji transparentnosti projekta, so prepričani na ministrstvu za infrastrukturo.

Poleg Bajca, ki je bil v času vlade Boruta Pahorja vodja delovne skupine za spremljanje postopkov pri pridobivanju gradbenega dovoljenja za drugi tir, projektni svet sestavlja še osem predstavnikov civilne družbe. To so Gregor Ficko, Anton Hojnik, Damir Josipovič, Damijan Kreslin, Emil Milan Pintar, Alenka Triplat in Samo Zupančič. Kot predstavnik ministrstva je v svetu državni sekretar Jure Leben.

Člani sveta se bo na naslednji seji sestali 11. junija, ko bodo potrdili program dela in poslovnik, so še danes sporočili iz infrastrukturnega ministrstva.

Projektni svet je imenovan do zaključka izgradnje drugega tira. Njegovi člani bodo seznanjeni s podatki in dokumentacijo, ki se nanašajo na izvajanje projekta, po obravnavi pa bodo oblikovali mnenja in stališča ter z njimi seznanili vlado. Dvakrat letno bodo za vlado pripravili mnenje o izvajanju projekta, člani bodo imeli pravico do ločenega mnenja.