c S
Sindikati v Siju zborov delavcev na Ravnah ta teden ne načrtujejo 29.05.2018 07:25 Ravne na Koroškem, 28. maja (STA) - Potem ko so prejšnji teden pogajanja predstavnikov sindikatov v družbah skupine Slovenska industrija jekla (Sij) z upravo Sija in vodstvi družb prinesla napredek v dogovorih glede prenove kadrovskih sistemov v skupini, sindikati podružnic na Ravnah na Koroškem ta teden ne načrtujejo sicer že pred časom predvidenih zborov delavcev.

O rezultatih pogajanj so se danes seznanili izvršni odbori sindikatov v ravenskih družbah iz skupine Sij, to so Ravne Systems, ZIP center in Metal Ravne.

Kot je po današnjem sestanku za STA sporočil predsednik Skei konference v družbah Sij na Ravnah na Koroškem Boris Štriker, bo, kot je bilo dogovorjeno, regres izplačan do 31. maja v najvišji možni višini, dogovori in roki z upravo glede ostalih zahtev pa so postavljeni, tako da zaposlene o dogajanju obveščajo sproti prek sindikalnih zaupnikov. Pred časom za ta teden napovedanih zborov delavcev pa ne bo.

Zbore delavcev je sicer 17. in 18. maja v družbah Metal in Acroni izvedlo tudi vodstvo Sija in družb, na katerem je zaposlene seznanilo s poslovanjem in aktivnostmi v dogovorih s sindikati.

Prejšnji teden so se strani na pogajanjih dogovorile, da bo vodstvo skupine do 22. junija pripravilo predlog novega sistema nagrajevanja zaposlenih, vključno s kriteriji za nagrado za poslovno uspešnost oz. božičnico.

Najpozneje v drugi polovici junija bodo nadaljevali pogajanja za poenoteno podjetniško kolektivno pogodbo, septembra pa bodo začeli tudi s prenovo plačnega sistema. V okviru novega plačnega sistema naj bi se po pričakovanjih sindikatov uredila tudi zahtevana zvišanja plač.