c S
Na kratko iz gospodarstva 29.05.2018 07:25 Ljubljana, 28. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družbe Bartimaeus, Celjski sejem in Liko ter Marko Staroveški, Boris Pišek, Franc Planinc, Jože Kastelic, Matej Karničnik, Jurij Rojc in Boštjan Jeraj, ki nastopajo v imenu družbe Kovintrade Celje in za račun podpisnikov delniškega sporazuma družbe Kovintrade, s katerimi delujejo usklajeno, so danes objavili prevzemno namero za nakup delnic Kovintrade mednarodna trgovina, izhaja iz javne objave v današnjem Večeru.

Delničarji družbe Revoz so na petkovi skupščini odločili, da se bilančni dobiček za lani v višini 34,77 milijona evrov nameni za dividende. Ker je zaradi prevzema nove fukncije predsednik nadzornega sveta Patrice Hattel podal odstopno izjavo, so na to mesto imenovali Lopeza Antonia, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.

Delničarji Modre zavarovalnice, ki je v lasti Kapitalske družbe, so na današnji skupščini sklenili, da se lanski bilančni dobiček v višini 3,51 milijona evrov v celoti nameni za dividende, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.

Delničarji Elektra Primorska bodo na skupščini 29. junija med drugim odločali o predlogu uprave, da se ves lanski bilančni dobiček v višini 2,55 milijona evrov razdeli delničarjem. Ti bi tako na delnico dobili 13 centov bruto dividende, izhaja iz objave na spletni strani Ajpesa.

Vodja podjetja SAP Slovenija Gregor Potočar je s 1. majem prevzel tudi vodenje SAP regije južne in vzhodne Evrope. Ta vključuje Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno goro, Albanijo, Makedonijo, Bolgarijo, Romunijo in Moldavijo. Z novo vlogo je Potočar odgovoren Simonu Kaluži, ki vodi SAP srednja in vzhodna Evropa. Njegova predhodnica Rumyana Trencheva po novem vodi partnersko mrežo SAP za srednjo in vzhodno Evropo, so sporočili iz SAP Slovenija.

Mercator je začel z organiziranim zbiranjem pooblastil delničarjev za redno letno skupščino družbe, ki bo 12. junija. Zbiranje se je začelo na podlagi dogovorov z Vseslovenskim združenjem malih delničarjev in z Društvom Mali delničarji Slovenije. Za pooblaščence za uresničevanje pravic delničarjev so izbrali Janeza Elikana, Kristjana Verbiča in Rajka Stankovića, so iz Mercatorja sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.