c S
Konec junija javna dražba za prodajo Polzele 26.05.2018 15:59 Polzela, 25. maja (STA) - Stečajni upravitelj Tovarne nogavic Polzela Zlatko Hohnjec bo poslovno celoto Polzele poskušal prodati na javni dražbi z zviševanjem cene. Dražba bo 28. junija, izklicna cena za poslovno celoto, ki se bo zdaj prodajala tretjič, je postavljena pri 2,46 milijona evrov.

Javna dražba je zastavljena v dveh delih. Hohnjec bo v prvem delu poskušal prodati poslovno celoto, ki jo sestavljajo nepremičnine, premičnine, blagovna znamka Polzela in zaloge gotovih izdelkov, je danes objavljeno na spletni strani Ajpesa.

Če prvi del dražbe ne bo uspešen, pa bo stečajni upravitelj poskušal v drugem delu, ki bo prav tako potekal z zviševanjem izklicne cene, prodati blagovno znamko Polzela in zalogo gotovih izdelkov. Izklicna cena za ta del premoženja je postavljena pri 536.573 evrov.

Dražitelji lahko na prvem delu javne dražbe zvišujejo izklicno ceno za najmanj 20.000 evrov, medtem ko se bo na drugem delu javne dražbe lahko dražilo za najmanj 5000 evrov.

Za nakup poslovne celote doslej kupci sicer niso izkazali interesa, je pa ponudbo za blagovno znamko in zaloge dal resen ponudnik, je nedavno pojasnil Hohnjec.

Stečajni upravitelj je poslovno celoto Polzela poskušal prodati že dvakrat. Pri prvem zbiranju ponudb je izklicno ceno postavil pri 2,8 milijona evrov, pri drugem zbiranju pa jo je znižal za 400.000 evrov.