c S
Slovenska naravna zdravilišča z dobrimi obeti za poletno sezono 24.05.2018 15:32 Ljubljana, 24. maja (STA) - Slovenska naravna zdravilišča so zadovoljna z odzivi domačih in tujih gostov za poletje. Gostje so namreč letos pohiteli s številnimi rezervacijami, večinoma so obeta boljši obisk kot lani. V mnogih termah pričakujejo polno ali skoraj polno zasedenost predvsem v juliju in avgustu.

Kot so sporočili iz Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč, v Termah Čatež pričakujejo, da bo zasedenost njihovih zmogljivosti poleti podobna lanski. "Ugotavljamo, da se glede na trenutno stanje rezervacij za poletno sezono lahko obetamo zelo dobro zasedenost hotelskih zmogljivosti, saj se rezervacije povečujejo skladno s projekcijo in turistično rastjo zasedenosti namestitvenih enot v Sloveniji," so pojasnili.

V Termah Dobrna je trenutna napoved zasedenosti za poletne mesece zelo obetajoča, vrhunec povpraševanja pa pričakujejo začetku junija. "Pričakujemo rahel dvig zasedenosti v primerjavi z lanskim letom in goste iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije ter Hrvaške in Srbije," so navedli.

Tudi v Termah Krka so z dosedanjimi rezervacijami za poletje zadovoljni. "Obeti so dobri - glede na trenutne podatke bo zasedenost naših zmogljivosti v Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, v obmorskem Strunjanu in na Otočcu to poletje takšna kot v primerjalnem lanskem obdobju, ko smo imeli zasedene praktično vse hotelske sobe," so pojasnili. Vrhunec sezone sicer pričakujejo v začetku avgusta z začetkom italijanskih počitnic.

Rezervacije poletnih počitnic v Thermani Laško potekajo skladno z načrti, pričakujejo pa, da bo veliko gostov za prosti termin povpraševalo tik pred začetkom dopusta. "V primeru slabega, hladnega in deževnega poletja si lahko nadejamo boljše rezultate od pričakovanih," so dodali.

V Savi Turizem trenutno za obdobje od junija do avgusta beležijo boljše stanje rezervacij kot v enakem času lani. "Glede na to, da se večina ljudi odloča za počitnice v zadnjem trenutku, tudi letos pričakujemo, da bodo počitnice v termah rezervirali tik pred zdajci," so pojasnili.

Za Terme Olimia so obeti za poletne počitnice zelo spodbudni, trenutno imajo namreč najavljenih tretjino več domačih gostov, kot so jih v tem času imeli lani, prav tako so spodbudne številke na vseh tujih trgih. Tako kot vsako leto poleti pričakujejo tudi povečano število enodnevnih obiskov, predvsem družin z otroki.

Hoteli LifeClass Portorož bodo v času poletnih počitnic, od 24. junija do konec avgusta, glede na trenutne rezervacije skoraj 100-odstotno zasedeni. Tako si tako kot lani obetajo polno zasedeno poletno sezono oz. pričakujejo še boljšo sezono kot lani, saj imajo za julij trenutno že več rezervacij kot lani v tem času.

V Termah Topolšica v poletnem času pričakujejo zmerno rast povpraševanja in s tem tudi nekoliko več nočitev kot v enakem obdobju lani.

V Termah Zreče pa se bodo intenzivnejše priprave na poletno sezono odvijale v naslednjih tednih, bodo pa tudi v letošnjem poletju posebno pozornost namenili vsebini in kakovosti ponudbe tako v Termah Zreče kot na Rogli.

Zdravilišča so sicer lahko zadovoljna z obiskom v prvih štirih mesecih letos. Zabeležila so namreč 2,2 odstotka več domačih in 2,4 odstotka več tujih prenočitev.