c S
Vlada imenovala v. d. direktorice uprave za probacijo in v. d. direktorja JAZMP 24.05.2018 14:32 Ljubljana, 24. maja (STA) - Vlada, ki opravlja tekoče posle, je na današnji seji znova imenovala Danijelo Mrhar Prelić za v. d. direktorice Uprave RS za probacijo na ministrstvu za pravosodje. Za v. d. direktorja Javne agencije RS za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) pa je vlada imenovala Stanislava Primožiča.

Mrhar Prelićeva bo funkcijo opravljala do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, a največ za šest mesecev oz. najdlje do 14. decembra. Kot so navedli v vladnem uradu za komuniciranje, je Mrhar Prelićeva strokovnjakinja z bogatimi izkušnjami na področju penologije. Med drugim je delovala v Prevzgojnem domu Radeče, več let je vodila Zavod za prestajanje kazni zapora Ig, zadnji dve leti pa je na ministrstvu za pravosodje sodelovala pri ustanovitvi probacijske službe, ki jo od 15. decembra lani tudi vodi kot v. d. direktorice.

Tudi Primožič bo opravljal funkcijo do imenovanja novega direktorja, a najdlje za šest mesecev oz. najdlje do konca novembra. Dosedanja direktorica JAZMP Andreja Čufar je bila namreč 26. aprila razrešena s funkcije. Sicer je sama podala predlog za sporazumno predčasno razrešitev.