c S
Hot mobil v letu dni do 40.000 uporabnikov 24.05.2018 13:47 Ljubljana, 24. maja (STA) - Ponudnik mobilne telefonije Hot mobil je leto dni po vstopu na slovenski trg zadovoljen z doseženim. "V tem času smo prepričali 40.000 uporabnikov," je zadovoljna izvršna direktorica družbe Eva Aljančič, ki pa dodaja, da se tu ne nameravajo ustaviti, saj želijo ostati na trgu dolgoročno in se postaviti ob bok največjim.

Hot mobil je začel svoje storitve v Sloveniji ponujati 11. maja lani. Na trg je vstopil v sodelovanju s trgovsko družbo Hofer Slovenija, storitve ponuja pod blagovno znamko Hot, ker nima lastnega omrežja, pa gostuje v omrežju A1 Slovenija.

"Ob prihodu smo se predstavili kot prvi vsedigitalni operater v Sloveniji," je danes na novinarski konferenci v Ljubljani povedala Aljančičeva. Ker so želeli, da so njihove storitve enostavne za uporabo, so kot prvi v Sloveniji omogočili prehod na drugega mobilnega operaterja kar prek telefona ali spleta, hkrati pa uporabnikom ponudili aplikacijo, ki je enostavna za uporabo in hkrati koristna.

"Mislim, da se od nas ni pričakovalo takšnih količin in cen, po katerih smo ponudili svoje storitve," se je spomnila na dogajanje pred letom dni. Da so v letu dni pridobili 40.000 uporabnikov, je po njenem mnenju zaslužna tudi obljuba, da ne bodo višali cen svojih storitev, ter da bodo te brez skritih stroškov. "To velja, še danes imamo le tri storitve, ki se dodatno zaračunavajo," je poudarila Aljančičeva.

V Hot mobilu verjamejo, da so z njihovim prihodom na slovenski trg pridobili tudi uporabniki konkurenčnih operaterjev. Cene konkurenčnih paketov so se denimo znižale za približno 20 odstotkov, hkrati so tekmeci višali količine prenosa podatkov. Te so se pri nekaterih v zadnjem letu povečale tudi za 300 odstotkov.

Aljančičeva je ugotovila, da trg mobilne telefonije še nikoli ni bil tako konkurenčen kot danes. A cilj Hot mobila, ki ima po podatkih agencije za komunikacijska omrežja na slovenskem trgu trenutno 1,5-odstotni delež, je ostati tu dolgoročno in ne biti nišni operater, pač pa se postaviti ob bok največjim. "Naš cilj je priti do številke, ki bo zelo primerljiva z največjimi operaterji," je povedala Aljančičeva.

Spomnila je, da je Hot mobil eden od najhitreje rastočih operaterjev na slovenskem trgu. "Po informacijah o neto prenosljivosti številk smo bili tretji najhitreje rastoči operater," je dejala in izrazila prepričanje, da se bo ta trend nadaljeval.

Ob prvi obletnici so se v Hot mobilu odločili nekoliko prenoviti ponudbo. Ohranili so veliko količino prenosa podatkov ter v paketih Hot maxi in Hot extra omogočili neomejene klice in sporočila sms v Sloveniji oz. v paketu Hot mini te količine povečali. Zaradi zlorab nerezidentov pa so omejili število minut in sporočil sms za uporabo med gostovanjem.